Lenovo çift markalı akıllı telefon stratejisini sürdürecek

Lenovo çift markalı akıllı telefon stratejisini sürdürecek

Dört yıl önce liderliğe yükseldiği kişisel bilgisayar piyasasında HP'nin gerisine düşen ve akıllı telefon sektöründe birkaç yıl önce yakaladığı ivmeyi kaybeden Lenovo yeniden yapılanma kararı aldı. Etkisini ZUK markasının rafa kaldırılmasıyla gösteren bu büyük değişim, bazı kaynaklara göre Lenovo'yu tek marka planına döndürecek. Ancak bugün Reuters'e resmi açıklamada bulunan Lenovo CEO'su Yang Yuanqing, bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

2015'e kadar akıllı telefon pazarında sergilediği performansla büyük umut vaat eden Lenovo, Çin pazarında kısa süreli liderlik denemeleri yapmış ve Google'den Motorola'yı satın alarak küresel açılımı için önemli mesafe katetmişti. Ancak bu döneme kadar telefon satışlarının büyük bölümünü oluşturan Çin pazarında dengeleri değiştirecek bir düzenlemeye imza atıldı. Çin hükümeti, Lenovo'nun akıllı telefon pazarındaki başarısını borçlu olduğu operatörlerin pazarlama harcamalarına sınır getirdi. Bu düzenlemeyle birlikte Lenovo'nun düşüşü de başlamış oldu.

Operatör aracılığıyla satışın %70 düşüş yaşadığı üç yılda Lenovo da Çin'deki müşteri portföyünün büyük kısmını kaybetti. Xiaomi, Meizu ve Huawei'nin ciddi tecrübe elde ettiği internet satışında şansını ZUK ile deneyen firma, geçtiğimiz nisanda sürekli zarar eden bu markanın fişini çekti. Ancak Lenovo'nun henüz pes etmeye niyeti yok.

Yeni akıllı telefon planlamasında Motorola'ya geniş yer ayıran Lenovo, geliştirdiği Z, X, G, E, C serisi yeni telefonlarla sektörün neredeyse tüm temel kategorilerine hitap edecek. Lenovo markasının ise Tango teknolojili cihazlar ve P1, P2 gibi büyük bataryalı niş kategorilerde kullanımı sürecek. Operatör ağırlıklı pazarlama politikası yüzünden büyük sıkıntı yaşayan Lenovo artık internet satış operasyonlarına daha çok ehemmiyet göstererek yeni ürünleriyle eski günlerine dönmeye çalışacak.



Eklenme tarihi: 26.05.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler