Lenovo BlackBerry'i satın almak istiyor

Lenovo BlackBerry'i satın almak istiyor

Bilgisayar pazarında IBM’i satın aldıktan hızlı bir atılım geçiren ve sayılı bilgisayar markaları arasına giren Lenovo, HP’den sonra dünyada en çok bilgisayar üreten ikinci firma olma başarısına ulaşırken aynı atlımı mobil pazara yaymak için BlackBerry firmasını satın almak istiyor.

Fransız Les Echos’a açıklamalar yapan Lenovo CEO’su Yang Yuanqing BlackBerry ile ilgilendiklerini açıklamasını yaparak isteklerini resmiyete de dökmüş oldu. Daha önce de Bloomberg kaynaklı haberlerde de ilgili konu sık sık geçerken henüz Lenovo tarafından resmi bir adım atılmış değil.


BlackBerry tarafında ise rekabette geç kalınmış olması satışların biraz yavaş gitmesine neden oluyor fakat firma umutlarını yeni işletim sistemi ve telefonları sayesinde hala taze tutuyor. Lenovo CEO’sunun ilgilendikleri açıklaması ise BlackBerry hisselerinde doping etkisi yaratarak yüzde 14’lük bir artışa neden oldu.

Konuyla ilgili iki taraftan da henüz resmi bir açıklama yok, fakat böyle bir satın almanın iki tarafa da çok fazla olumlu yansıyacağını söylemek yanlış olmaz. Burada kesin kararı verecek olan firma BlackBerry, bakalım yoluna nasıl devam etmeyi seçecek. Bekleyip göreceğiz.



Eklenme tarihi: 12.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler