Kutusundan arızalı çıkan cep telefonu

Kutusundan arızalı çıkan cep telefonu

Satın aldığınız yeni cep telefonu, kutusundan, gözle görülür fiziki bir arıza, donanım arızası veya sistemsel kaynaklı arızalı olarak çıkması durumunda, kutu içeriğinin tümünü ve ürünü koruyan ambalaj malzemelerini hemen satın aldığınız yere götürmeniz gerekmektedir. Satıcı firma, hatanın kullanıcı tarafından oluşturulup oluşturulmadığını öğrenmek amacı ile ürünü servise gönderme hakkına sahiptir.

Arızalar nasıl olabilir?
Kutu içerisinden çıkan cihazın veya aksesuarların üzerinde çizik veya kırıkların bulunması gözle görülür fiziki arızalar kapsamındadır. Bu arızasının dışında donanımsal arızalarda bulunabilir. Bunlar Bluetooth, GPS, Hoparlör ve benzerleri gibi donanımların çalışmamasından kaynaklanan arızalardır. Sistem arızası ise telefonun komut hataları olarak söylenebilir. Fiziksel arızaların dışındaki arızaları görebilmek hemen mümkün olmayabilir. Bu yüzden telefonunuz kullanıma hazır olduktan sonra, kullanım klavuzunda yer alan tüm özelliklerin çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz.

Ne yapmam gerekli?
Telefonu ve aksesuarları ambalajları ile birlikte, en geç 30 gün içerisinde satın aldığınız yere veya servise götürünüz. Satıcı veya servis ürün arızasının sizden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için telefonunuzu servise alabilir. Servis süresi 30 iş gününü geçemez. Eğer 5 iş günü içerisinde ürününüz teslim edilmezse, yetkili firma tamir süreci bitene kadar kullanmanız için size bir telefon tahsis etmek zorundadır. Üretim hatası olarak sonuçlanan hatalarda telefonun bedel iadesini, aynı ürünle değiştirilmesini, arızanın neden olduğu değer kaybı kadar indirim yapılmasını veya telefonun ücretsiz onarımını isteyebilirsiniz.

Yeni ürün vermeyi kabul etmiyorlarsa
Satıcı veya servis sağlayıcı sorunu çözemiyor veya yükümlülüğünü yerine getiremiyorsa, cep telefonu markasının imalatçısına, yoksa Türkiye temsilciliğine, ithalatçısına ya da bu cep telefonunu almak için kredi aldıysanız kredi veren banka, özel finans kuruluşu ve finansman şirketleri ile görüşmeniz faydalı olacaktır. Buralardan da yeterli bir cevap alamazsanız, firmayı mahkemeye vermenizi öneririz. Tüketici Mahkemesi ile ilgili detaylar için tıklayınız.

Konu ile ilgili sorularınızı sormak veya yaşadıklarınızı paylaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 9.04.2009
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler