Kontöre dev indirim geliyor

Kontöre dev indirim geliyor

Cep telefonları ve sabit telefonlar arasında yapılan telefon görüşmelerinde 1 Mayıs 2009 tarihinden itibaren ortalama %29 oranında indirim yapılması bekleniyor. İndirim, herhangi bir operatördeki abonenin diğer operatörün abonesini veya sabit telefon abonesini ararken ödeyeceği ücreti kapsıyor. İndirimin gerçekleşmesi ile faturalı ve faturasız hat aboneleri diğer operatörleri ararken daha az fatura bedeli ödeyecek veya daha az kontör harcayacak.
Sony Ericsson C903i
Ara bağlantı ücretlerinde indirim yapıldı
Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından yeniden belirlenen ara bağlantı ücretleri ile operatörler arasında görüşme yapmak daha ucuz olacak. Bilgi Teknoloji Kurumu tarafından 1 dakikalık şebeke dışı görüşme için belirlenen ücretlerin operatöre maliyetleri şöyle (Vergiler hariç):

  • Avea: 7,75 Kuruş İndirim oranı: %30.8
  • Turkcell: 6,55 Kuruş İndirim oranı: %28.02
  • Vodafone: 6,75 Kuruş İndirim oranı: %28.95

Ara bağlantı ücreti nedir?
Ara bağlantı ücreti aynı zamanda çağrı sonlandırma ücreti olarak da bilinmektedir. Bunu bir örnek ile açıklamak daha anlaşılır olacaktır. Avea abonesi olan bir kullanıcının, Turkcell abonesini aradığını düşünelim. Görüşmenin sağlanması, aramayı başlatan Avea şebekesi ve aramayı cevaplayan Turkcell şebekesi üzerinden gerçekleşmektedir. Bu görüşmenin sonunda, aramayı başlatan Avea abonesi kendi operatörüne ücret öderken, çağrı alan Turkcell abonesi, şebekenin kullanmasına rağmen herhangi bir ücret ödememektedir. Şebekesi kullanıldığından dolayı bu durum çağrı alan Turkcell için bir maliyet oluşturmaktadır. İşte tüm operatörler, diğer operatörlerden aldıkları bu çağrıların miktarı tutarınca kendi aralarında karşılıklı ödemeler gerçekleştirirler. Bu ödemelere ara bağlantı ödemeleri denir. Ödemeler dakika bazında hesaplanmaktadır. Yukarıda verilen ücret tarifeleri operatörün abone sayısı, mobil hizmet maliyeti, karşılıklı trafik ve GSM pazarına giriş sırasına göre Bilgi Teknoloji Kurumu tarafından belirleniyor.



Eklenme tarihi: 15.04.2009
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler