KKTCell vitesi 3’e taktı

KKTCell vitesi 3’e taktı

Türkiye'de cep telefonundan görüntülü iletişime geçişi sağlayacak olan 3. Nesil ihalesine yönelik belirsizlik sürerken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilk adımı attı. Turkcell'in KKTC'de faaliyet gösteren iştiraki Kıbrıs Mobile Telekomünikasyon (KKTCell), 3. Nesil altyapı lisansı aldı. Şirket, lisans için 10 işgünü içinde 10 milyon dolar ödeyecek.

Samsung SGH-P960Testler Haziran ayında
3. Nesil iletişim teknolojileri ile birlikte aboneler, mobil geniş bandın sağlayacağı hız ile birlikte yüksek hızda mobil internet ve data transferi, görüntülü görüşme, mobil TV ve pek çok farklı katma değerli hizmetlerden faydalanma imkânına kavuşacak. Türkiye'de ise 3G GSM teknolojisi için geçen yıl yapılan ihalede sadece Turkcell yer aldı ve 321 milyon Euro teklif vererek, A tipi lisans almaya hak kazanmıştı. Ancak ihale, rekabet ortamı oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilmişti. KKTCell Genel Müdürü Gürkan Sarıoğlu, en geç Haziran başında 3. Nesil deneme şebekesi üzerinden test görüşmelerinin yapılabileceğini ve sözleşme uyarınca Kuzey Kıbrıs'ta 3. Nesil sistemin 7 ay sonra devreye gireceğini söyledi. KKTCell'in 277 bin abonesi bulunuyor.

Mobilize Bilgi
Sitemizde bulunan yüzlerce telefondan beğendiklerinizi inceleyebilir, istediğiniz telefonlara yorum yazıp puanlama yapabilirsiniz. Yaptığınız yorumlar onaylandıktan sonra sitemizde yayınlanır ve diğer kullanıcılar için ön bilgi oluşturur. Yorum sayfasında verdiğiniz mail adresini diğer kullanıcılar göremezler.



Eklenme tarihi: 20.03.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler