Kindle Fire HD yok satıyor

Kindle Fire HD yok satıyor

Amazon, yayınladığı bir açıklamayla birlikte şu anda en çok satan ürünlerinin Kindle Fire HD tablet olduğunu açıkladı. Firmanın 199 Dolar satış fiyatı ile piyasaya sunduğu ürün, 6 Eylül tarihinden beri satışta ve 7 inçlik tablet cihaz serisinde oldukça başarılı bir ürün olarak öne çıkmakta. Amazon firması satış rakamlarını açıklamamakla birlikte, son 1 ay içinde en çok sattıkları ürünün Kindle Fire HD olduğunu duyuruyor.

Dünya hızla mobile yönelmekte ve gerek smartphone gerekse de tablet cihaz satışları her geçen gün artmakta. Durum böyle olunca pek çok bilgisayar firması ve cep telefonu sağlayıcısı bir şekilde smartphone veya tablet PC alanına giriş yapmış durumda. Bir dönem sadece kitap ve CD satışı yapan, sonrasında ise elektronik ev aletlerini de bünyesine katarak büyümeyi seçen ve dünyanın en büyük online ticaret gruplarından birisi haline gelen Amazon da tablet PC kervanına katılanlardan birisi. Kindle serisi tablet cihazlar ile adından söz ettiren Amazon, dün yaptığı açıklamayla da şu anda en çok satan ürünlerinin Kindle Fire HD olduğunu açıklamakta.

Amazon.com'un en çok sattığı ürünün tablet PC olması, aslında birkaç temel faktöre dayanıyor. Bunlardan ilki ve şüphesiz en önemlisi, Kindle Fire HD'nin performansına göre 199 Dolarlık nispeten ucuz fiyatı. Amazon CEO'su Jeff Bezos bir süre önce basına verdiği demeçte Kindle Fire HD'nin maliyetine satıldığını açıklamış ve cihazdan kar etmek yerine bu cihaza özel içerik ve uygulamalardan para kazanmayı hedeflediklerini duyurmuştu [1].

Amazon Kindle Fire HDKindle Fire HD'yi Amazon özelinde en çok satan ürün olarak öne çıkaran bir diğer etmen ise, firmanın Kindle serisi ile zaten ciddi bir başarı yakalamış olması. e-kitap okuyucu alanından tablet PC alanına sıçrayan Amazon, e-kitap okuyuculardaki deneyimi sayesinde kullanıcı benimsemesi yaratmayı başarmış durumda. Ancak tabi bu benimsemenin sürüp sürmeyeceği Amazon'un yaptıklarının yanı sıra rakiplerinin neler yapacağı ile de orantılı olacak.

Amazon Kindle Fire HD ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız



Eklenme tarihi: 27.10.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler