Keon: Firefox işletim sistemli ilk telefon

Keon: Firefox işletim sistemli ilk telefon

Kendisiyle bir İnternet tarayıcısı olarak tanıştığımız Firefox, çıktığı günden bu yana büyük bir gelişim sergilerken artık karşımıza ilk telefonuyla beraber bir işletim sistemi olarak çıkıyor.


Firefox OS, hem HTML 5 yetenekleri hem de açık kaynak kodlu olması birçok teknoloji severin ilgisini çekti. Firefox OS işletim sisteminin hünerlerini sergileyecek ilk telefonsa Keon oluyor. Düşük bir donanım profiline sahip telefon 1 GHz Snapdragon S1 işlemci, 512 MB RAM, 3.5 inç dokunmatik ekran, 3 MP kamera, 4 GB dahili depolama alanı ve standart bağlantı türleri 3G, WiFi, GPS kullanıyor.

Geeksphone tarafından üretilecek telefonun donanımdan ziyade esas çıkış amacı geliştiricilerin cihaz üzerinde çalışması. Sürekli güncellenen bir yapıya sahip telefon zaten SIM kilidi bulunmadan geliştiricilere sunulacak. Henüz kesinlik kazanmayan ve Keon’a göre daha iyi donanım özellikleri bulunan bir telefon hazırlığında daha olduğu belirtilen Mozilla Vakfı, Keon ilgili bir fiyat açıklamadı, fakat cihazın önümüzdeki ay geliştiricilerin ellerinde olması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 23.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler