Kayıtsız Android işletim sistemi kullanan telefonlar çoğalıyor

Kayıtsız Android işletim sistemi kullanan telefonlar çoğalıyor

Google’ın mobil işletim sistemi Android, kaynak kodlarını açık bir şekilde sunmasından ve oluşturulan ekosistemin belli düzendeki hızlı ilerleyişinden dolayı telefonlar için önemli bir yere sahip.


Google’ın bu stratejisinin ters tepen tarafları da yok değil. Cihazlarımızın birçoğu Google tarafından analiz edilebilirken, şu aralar kayıtsız cihazların günden güne daha da fazla artması firmayı endişelendiriyor. Sahte telefon ve ucuz telefon pazarının önüne geçilemediği Çin’de bu sorunun diğer olarak adlandırılan isimsiz telefonların kullanım oranının yüzde 39’a çıkmasıyla ne boyuta gelindiğinin en güzel kanıtı.


Google’ın bu kayıtsız telefonlarla ilgili, herhangi bir kayıt, bilgi, istatistik tutamaması da diğer bir problem. Enders analisti Ben Evan tarafından ortaya çıkartılan bu sorun karşısında Google’ın Android işletim sistemine bazı standartlar getirmek isteyebilir. Doğru bir analizle ne kadar açık kaynak olsa da kendisine ait bir sistemin bu şekilde kullanılması mutlaka Google’ı rahatsız edecektir. Google’ın bu problem karşısında nasıl bir tavır takınacağını öğrenmek için de açıçası biz çok fazla bekleyeceğimizi düşünmüyoruz.



Eklenme tarihi: 26.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler