Kaç kişi numarasını taşıdı?

Kaç kişi numarasını taşıdı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkililerden edinilen bilgiye göre, 9 Kasım 2008'de başlayan uygulamada, 10 milyon 150 bin abone numarasını taşımak için başvuruda bulundu.

General Mobile DSTL1Yaklaşık 8,5 milyon kişi
Bir yıllık sürede 8 milyon 372 bin abone cep telefonu numarasını değiştirmeden başka operatöre geçerken, 1 milyon 450 bin abonenin talebi ise reddedildi. Abonelerin numara taşıma taleplerinin ortalama 2 gün içinde karşılandığı kaydedildi. 328 bin abonenin ise numara taşıma talebi değerlendirme aşamasında bulunuyor. Türkiye'deki cep telefonu abone sayısı yaklaşık 67 milyon civarında.

Numaramı taşımak için ne yapmalıyım?
Numarasını taşımak isteyen abonelerin, geçmek istedikleri operatörün abone merkezine başvuru yapmaları gerekiyor. Kullanıcı bilgilerinin merkeze ve diğer operatöre iletilmesinin ardından numara taşıma zamanı kısa mesaj ile aboneye bildiriliyor. Abone, kendisine verilen yeni SIM kartını, taşıma zamanı bildirildiğinde makinesine takarak kullanmaya başlıyor.

Numara taşıma uyarı tonu
Numara taşıma işleminde, operatörünü değiştiren aboneler arandığında, çağrıyı yapanlara ''uyarı tonu'' veriliyor. Sesi bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 11.11.2009
Kaynak: Mobiletişim | Cep telefonu

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler