İyi günde kötü günde Turkcell

İyi günde kötü günde Turkcell

Turkcell, depremin ardından Çin’de bulunan 800’e yakın Turkcell müşterisine hızla ulaşıp iletişim desteği sağlıyor. Çin’in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk bölgesinde meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremin ardından hızla harekete geçen Turkcell, bu ülkede bulunan 800’e yakın müşterisinin bulunduğunu tespit etti.

İyi günde kötü günde TurkcellHazır Kartlılara 1.000 kontör, Faturalılara 15 dakika
Endonezya’da 2005 yılında yaşanan depremde olduğu gibi, kritik anlarda iletişim sorunu yaşamamaları amacıyla hızla müşterilerine ulaşıp aramalara başlayan Turkcell, ön ödemeli hat sahibi müşterilerine 1.000 kontör gönderiyor. Turkcell, faturalı hat sahibi müşterilerinin ise; Çin’de kullanabilecekleri 15 dakikalık roaming görüşme ücretlerini karşılıyor. Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da müşterilerinin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olan Turkcell, deprem bölgesindeki Türklerin de ailelerine ve yakınlarına daha kolay ulaşmalarını ve müşterilerine yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçlıyor. Turkcell ayrıca bölgedeki tüm müşterilerine gönderdiği geçmiş olsun mesajı ile, ihtiyaçları olduğuna kolayca ulaşabilmeleri için Türkiye’nin Çin Büyükelçiliği’nin telefon numarasını da iletti.

Mobilize Bilgi
Roaming nedir? Yabancı bir ağ içinde yapılan aramaları tanımlayan terim. Mobil telefon operatörlerinin kullanıcılarına, anlaşmalı oldukları diğer operatörlerin kapsama alanlarında hizmet vermesi. Dolaşımın sadece ülkeler arasında olması gerekmez, yakın gelecekte aynı ülkede GSM ve UMTS ağları içinde de dolaşım uygulaması yapılabilir.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 28.05.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler