iPhone XS, XS Max ve XR'nin Türkiye fiyatları belli oldu

iPhone XS, XS Max ve XR'nin Türkiye fiyatları belli oldu

Apple'nin ikisi OLED ekranlı olmak üzere çentikli üç akıllı telefondan oluşan 2018 iPhone ailesi bu hafta Türkiye'de satışa çıkacak. iPhone X ile başlayan çentikli ekran akımını sürdüren üçlü, eylül ayında artan üretim maliyeti ve dahili hafıza kapasitesi bahane edilerek ciddi fiyat zamlarıyla küresel piyasaya giriş yapmıştı. Haliyle ülkemizdeki fiyatlara da yansayacak olan bu zam, dövizde yaşanan hareketli dönemin ardından abartılı oranlarla perakede satış fiyatlarını şişirmiş.

Henüz Apple Türkiye tarafından resmen açıklanmamış olsa da, Turkcell'in kendi sitesinde yayımladığı ilanlara göre yeni iPhone'lerin fiyatları şöyle:

iPhone XS

- 64 GB - 9899 ₺
- 256 GB - 11199 ₺

iPhone XS Max

- 64 GB - 10799 ₺
- 256 GB - 12099 ₺

iPhone XR

- 64 GB - 7399 ₺
- 128 GB - 7799 ₺

30 Kasım'da resmen satışa çıkacak olan 2018 model Apple telefonları, muhtemelen satışın ardından son günlerde dövizde yaşanan düşüşün etkisiyle bir fiyat düzenlemesi yaşayacaktır. Ancak tüketicilerin 1000 dolarlık başlangıç fiyatıyla iPhone XS Max'ın artık birkaç yıl önceki iPhone Plus modelleriyle aynı fiyat segmentinde yer almadığını bilmesi gerekiyor. Kendi lüks akıllı telefon segmentini oluşturmaya çalışan teknoloji devleri, yüksek kâr oranlarına aldanıp alt segmentlerde hüsrâna mı uğrar yoksa marka değerinde ve nitelikli tüketici sayısında artış gibi önceden planladığı kazanımlarla mı sektör dönüşümünü tamamlar birlikte tecrübe edip göreceğiz.



Eklenme tarihi: 26.11.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler