iPhone XS ve XS Max'ın pil ömrü Android rakiplerinin gerisinde kaldı

iPhone XS ve XS Max'ın pil ömrü Android rakiplerinin gerisinde kaldı

İki hücreden oluşan bataryası ve 7 nm'lik A12 Bionic çipsetiyle kullanım süresi konusunda umut vaat eden iPhone XS ve iPhone XS Max, gelen ilk test sonuçlarına göre iPhone kullanıcılarını hüsrana uğratacak. iPhone X ile karşılaştırıldığında daha düşük bir performans ortaya koyan ikili, 2018 model Android rakiplerinin de epeyi gerisinde kalıyor.

Enerji tasarrufu odaklı çift çekirdeğe sahip işlem kümesi bulunan ve 7 nm üretim süreciyle üretilen Apple A12 çipsetin de çare olamadığı iPhone XS ve XS Max, Tom's Guide tarafından yayımlanan kullanım süresi testlerini 9,5-10,5 saat bandında tamamlıyor. Aynı testi OnePlus 6 ve Galaxy Note 9 yaklaşık 11,5 saat, Google Pixel 2 XL 12 saat ve Huawei P20 Pro ise 14 saatle tamamlıyor.



3174 mAh kapasiteli bataryayla iPhone serisinin en çok enerji depolanan üyesi konumundaki iPhone XS Max, maalesef 10 saat gibi kısa bir süre aktif kullanıma dayanabiliyor. Kutu içeriğinden çıkan eski şarj aleti yüzünden tamamen şarj edilmesi birkaç saati aşan cihaz, günlük hayatta kullanıcısına eziyetli günler yaşatmak için dizayn edilmiş olsa gerek.



Eklenme tarihi: 27.09.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler