iPhone XS Max performans testinde Android rakiplerini geride bıraktı

iPhone XS Max performans testinde Android rakiplerini geride bıraktı

Cuma günü küresel pazarda satışına başlanan iPhone XS ve iPhone XS Max, tüketiciyle buluşan ilk 7 nm çipsetli teknolojik çözüm oldu. Yeni nesil üretim teknolojisiyle parmak ucu kadar bir alana yedi milyar transistör sığdırmayı başaran Apple, performans noktasında ciddi bir ilerleme vaat ediyor. Bunun ilk geri dönüşleri, yayımlanan sentetik test sonuçlarıyla medyanın eline ulaşmaya başladı.

Çin'in meşhur performans testi uygulaması AnTuTu, sosyal medya hesabından iOS 12'li iPhone XS'ler için optimize edilmiş yazılım üzerinde elde ettiği test sonuçlarını paylaştı. Buna göre 6,5 inçlik iPhone XS Max, 372 bin puanlık skoruyla akıllı telefon piyasasının açık ara performans lideri olmayı başardı.



Grafik performansında elde ettiği yüksek puanla dikkat çeken A12 Bionic çipsete sahip XS Max, Xiaomi'nin 293 bin puandaki Black Shark oyun telefonunu liderlikten etmiş oldu. 5,8 inçlik iPhone XS'de bu skor, 363 bin olarak kayıtlara yansıdı. İlerleyen günlerde yayımlanması muhtemel sentetik test yaızlımı güncellemeleriyle bu puanların daha da ileri taşınması mümkün görünüyor.

Sentetik test sonuçları günlük kullanımda doğrudan etkili olmasa da grafik ve işlem gücündeki üstünlük akıllı telefon üreticileri için elde etmeye değer birer artı özellik olarak görülüyor. Bu münasebetle Huawei'den başlayarak önümüzdeki aylarda yeni amiral gemi cihazlar tanıtacak üreticilerin birer birer Apple'nin performans lideri cihazlarının karşısına çıkması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 24.09.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler