iPhone XR, XS ve XS Plus'ın 21 Eylül'de satışa çıkması bekleniyor

iPhone XR, XS ve XS Plus'ın 21 Eylül'de satışa çıkması bekleniyor

Yarın düzenlenecek büyük iPhone etkinliğine kadar tanıtacağı cihazları büyük ölçüde saklı tutmayı başaran Apple, son günlerde gelen sızıntılara engel olamıyor. 6,1 inçlik ucuz iPhone'nin ismi ve tasarımı hakkında yayımlanan haberlerden sonra cihazların çıkış tarihi bilgisi de büyük ölçüde kesinleşti. Bir İtalyan kargo firmasından medyaya ulaştırılan bilgiye göre, yeni iPhone'lerin satışına 21 Eylül tarihinde başlanacak.

5,8 ve 6,5 inçlik OLED ekranların kullanıldığı iPhone XS ve XS Plus/Max modelleri tanıtımdan bir hafta sonra cuma günü dünya genelinde tüketiciyle buluşacak. Ancak çentikli ekran tasarımını 6,1 inçlik bir LCD panelle alt fiyat grubuna taşıyacak olan iPhone XR için farklı bir durum söz konusu. Ekran ve diğer komponentlerin montajıyla ilgili kalite kontrol sorunları yaşayan Apple, ucuz telefonunu 21 Eylül tarihine sınırlı sayıda stokla yetiştirebilecek.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, önceki raporlarının aksine iPhone XR'nin çıkış tarihine yetişeceğini öngörüyor. Fakat kalite kontrol problemleri nedeniyle satışa çıkacak cihaz sayısı sınırlı olacak. Stok durumunun montajda yaşanan aksaklıklar çözüldükten sonra ekim ayı içerisinde normale dönmesi bekleniyor. 6,1 inçlik telefonun 699 dolar fiyat seviyesini koruyarak "normal" fiyatlı tek yeni iPhone olarak Apple Store ve teknoloji mağazalarındaki yerini alacağı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 11.09.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler