iPhone X üretim kapasitesi günlük yarım milyona ulaştı

iPhone X üretim kapasitesi günlük yarım milyona ulaştı

3 Kasım'da dünya genelinde satılmaya başlayan iPhone X, geçtiğimiz cuma Türkiye'de tüketiciyle buluştu. Bazı parçalarının seri üretiminde yaşanan sorunlar nedeniyle satışa çıktığı ilk dönemde stokları sınırlı kalan telefon, Apple'nin tedarik zinciri üzerindeki baskısı sayesinde bu üretim sorunlarından arındırıldı. KGI analisti Ming-Chi Kuo, son raporunda üretimin günlük 550 bin ürüne ulaştığını yazdı.

4G LTE anteni ve Face ID için kullanılan nokta projektörün düşük üretim verimi sebebiyle yaşanan iPhone X stok sıkıntısı böylece birkaç haftada çözüme kavuşturuldu. Anten üretiminin ikiye katlandığını yazan Ming-Chi Kuo, Sharp ve LG tarafından üretilen nokta projektörde ise verimin %90'a ulaştığını belirtti.

Seri üretimin günde yarım milyonluk kapasiteyle devam etmesi, mevcut iPhone X siparişlerini de ekledi. Batıda alışveriş sezonuna girilmiş olmasına rağmen yeni siparişleri 1-2 haftada teslim edecek stoğa sahip olan Apple, muhtemelen 2017 son çeyreğini rekor satışla tamamlayacak. Türkiye'de ise 256 GB sürümü için 2-3 haftalık teslimat süresi öngörülen iPhone X'in 64 GB sürümünü hemen satın almak mümkün.



Eklenme tarihi: 27.11.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler