iPhone X tanıtıldı

iPhone X tanıtıldı

Yılın en önemli tanıtım etkinliğinde beklenen duyuru gerçekleştirildi. Samsung'un Apple için özel olarak ürettiği çerçevesiz OLED ekrana sahip iPhone X resmiyet kazandı. Onuncu yıla özel olarak geliştirilen yeni nesil iPhone 10/X yalnızca dev ekranı değil, Face ID adı verilen biyometrik teknolojisiyle de adından söz ettirecek.

Super Retina ekran adı verilen 5,8 inçlik OLED panel 2436 x 1125 piksel çözünürlükle şimdiye kadar hiçbir iPhone'de olmadığı kadar yüksek piksel yoğunluğuna ulaşıyor. Tıpkı iPhone 8/8 Plus'ta olduğu gibi altı çekirdekli A11 Bionic yongasetinden gücünü alan telefon, her ikisi de OIS desteğiyle gelen 12+12 MP çift sensörlü arka kamera, dört LED'li aydınlatma, hızlı şarj, kablosuz şarj ve IP68 su/toz geçirmezlik sertifikasına sahip.

Hem ön hem arka kamerası iPhone 7 Plus'taki portre moduna destek sunan iPhone X, ayrıca ön tarafa entegre edilmiş bir dizi sensör sayesinde yüz algılama fonksiyonu sağlayacak. Karanlıkta dahi kullanıcının yüzünü milisaniyeler içerisinde algılayıp cihazın kilidini açan Face ID adlı bu fonksiyon, Apple Pay ve Touch ID'nin geçerli olduğu diğer tüm servislerle uyumlu olacak. Touch ID'den çok daha güvenli olduğu belirtilen bu biyometrik teknolojinin gelecek iPhone'lerde tamamen parmak izinin yerini alması bekleniyor.

Şimdilik sadece siyah ve gümüş renk sürümleri bulunan iPhone X, 64 ve 256 GB dahili hafıza seçenekleriyle 999 dolardan 3 Kasım'da satışa sunulacak. Tahmin edildiği gibi iPhoen 8'den daha sonra satışa yetiştirilecek olan telefon için 27 Ekim'de ön sipariş alımı başlayacak.





Eklenme tarihi: 12.09.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler