iPhone telefon dünyasında devrim mi?

iPhone telefon dünyasında devrim mi?

Teknoloji dünyasında şimdilerde Apple’ın cep telefonu iPhone’nun yankıları sürüyor. Dokunmatik ekranlı müzik kutusu iPod’u, e-posta’yı, internet gezginini, internet arama motorunu ve yer bulmayı avuç içine sığdıran harita özelliğini bir araya getiren iPhone ile Türkiye kullanıcısı henüz tanışmadı.

Apple iPhoneAradığınız telefon bu mu: Yeni Apple iPhone 3G S

  • Yeni Apple iPhone 3G S tanıtıldı. Özelliklerine ve resimlerine ulaşmak için tıklayınız.

Geniş hafızalı müzik kutusu
Teknoloji üreticileri pazar paylarını kaybetmemek için son zamanlarda farklı alanlara yatırım yapıyor. Eskiden bir-iki ürünle sektörde yer alan markalarda, şimdilerde ekrandan MP3 çalara kadar birçok cihazı görebiliyorsunuz. İletişimin gözdesi cep telefonlarında onlarca marka ve yüzlerce model var. Bu alanda markasını devam ettirmek isteyenler olduğu gibi pazar payı daralanlar marka birleştirme yoluna gidiyor. Şimdilerde ise Apple’ın cep telefonu ve aynı zamanda 8 GB hafızası olan müzik kutusu olarak kullanılabilen iPhone’nun yankıları sürüyor.
Dokunmatik geniş ekranlı bir müzik kutusu olan iPod’u, e-posta, internet gezgini, internet arama motoru ve yer bulmayı avuç içine sığdıran harita özelliğiyle buluşturan iPhone ile henüz Türkiye kullanıcısı ile tanışmadı. Mevcut akıllı telefonlar ile mukayese edildiğinde mini kalem yerine parmakla dokunulması cazip görünen iPhone, geniş ekranıyla dikkat çekiyor. Gençlerin bir adet edinmek için saatlerce kuyrukta beklemelerinin altında ise telefonla müzik kutusu iPod’un iPhone’da birleşmiş olması.

Apple iPhone ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Hatalı girişleri düzeltiyor
Daha önce hiçbir taşınabilir cihazda kullanılmamış yazılım gücü ve güzel görünümü ile iletişimde yeni bir dönemin kapılarını açacağı ifade edilen iPhone, kullanıcıların cep telefonlarıyla neler yapabileceklerini de yeniden tanımlıyor. İsim veya numarayı parmakla dokunarak arama imkanı sağlayan iPhone, kişi kayıtlarını PC, MAC veya Yahoo! gibi internet servis sağlayıcılarla iletişim kurarak tam liste olarak cihazda taşımayı sağlıyor. En sık görüşülen kişilerden favori listesi oluşturabiliyor. Hatta birkaç çağrı birleştirilerek konferans görüşme yapılabiliyor. Sesli posta özelliği ile istenilen mesajı dinlemek mümkün. iPhone, klavye tuşları sayesinde SMS mesajlarının yazılmasını kolaylaştırıyor. Hatalı girişleri tahmin eden ve düzelten sanal klavyenin yanı sıra PC veya MAC’deki takvim uygulamasıyla otomatik iletişim sağlıyor.

iPhone telefon dünyasında devrim mi?


Yeni zil sesi için 99 cent
iPhone’un bir başka özelliği de 2 megapiksel kamerası ile fotoğraf yönetimi uygulaması. Kullanıcılar, bilgisayarlarındaki fotoğraf dosyalarını gezebiliyor. İstediği fotoğrafı arka plan görüntüsü yapmanın yanı sıra e-postaya ekleyip gönderebiliyor. iPhone’un resmi sitesi www.iphone.com cihazla ilgili gelişmelere yer veriyor. 500 bin civarındaki şarkı içerisinden istenilenleri telefon sesi olarak kullanmak mümkün. Ama zil sesi yapmanın bir bedeli var: 99 cent.

Eksikleri de çok fazla
Özellikleri anlata anlata bitirilemeyen iPhone’un eleştirilen tarafları da var. Bugünlerde Türkiye’de konuşulan 3G’yi desteklemiyor. Dolayısıyla internet için GPRS/EDGE kullanılması gerekiyor. Oyun konulmayan cihaz Java ve Flash’ı da desteklemiyor. Pili sabit olan cihazı 400 şarjdan sonra değiştirmek zorunda kalıyorsunuz. Bu sebeple gün boyu müzik dinleyenlerin cihazı bir yıl kadar sonra değiştirmeniz gerekebilir. Eleştirilen bir başka nokta da dokunmatik ekranı nedeniyle tek elle kullanılmasının zor olması. Akıllı cep telefonları ile kıyaslandığında birçok eksiği var. Video kaydı yapamayan iPhone, fotoğraf çekiyor; ama birçok cep telefonunda bulunan zoom ve flaş yok. Yahoo ve MSN üzerinden anlık mesajlaşma (AIM, Yahoo, MSN) desteği yok. Bluetooth özelliği sadece kulaklık için kullanılabiliyor. Hafıza kartı yuvası bulunmuyor. FM radyosu olmayan cihazı bilgisayar sahibi olmadan kullanmak mümkün değil.



Eklenme tarihi: 30.09.2007
Kaynak: Zaman | Mehmet Sakin

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler