iPhone güneş enerjisi ile çalışacak

iPhone güneş enerjisi ile çalışacak

Apple firması güneş enerjisiyle çalışacak cep telefonları ve dizüstü bilgisayarları için patent başvurusunda bulundu. iPhone'u üreterek mobil dünyaya hızlı bir giriş yapan Apple, şimdi de güneş enerjisiyle çalışan cep telefonu ve dizüstü bilgisayar üretimi için ilk adımı attı. Apple'ın, birkaç nesil sonrasında "güneş enerjisi ile çalışan" ürünler için yaptığı patent başvurusunun şirketin hisselerinin hareketlenmesine neden olması bekleniyor.

Apple iPhone 3GKüçük güneş panelleri
Apple'ın patent başvurusu uygun bulunursa birkaç nesil sonraki iPhone'ların alt yüzüne minik güneş panelleri yerleştirilmesi planlanıyor. Sektör uzmanları bu durumu Amerika'da yaşanan enerji krizine de alternatif arayışı olduğunu belirtiyor. Güneş panellerini yeni model iPhone 3G’de göremesekte, bir sonraki modelde görmemiz mümkün olabilecek. Apple'ın patent başvurusunu yaptığı diğer ürünler arasında iPhone özellikleri taşıyan tablet dizüstü bilgisayarlar da bulunuyor.

Mobilize Bilgi
Mobiletişim’de yer alan haberleri RSS okuyucusu ile takip etmek için besleme adresi kısmına http://feeds.feedburner.com/mobiletisim yazmanız yeterli olacaktır. Eğer yeni çıkan modelleri RSS kullanarak takip etmek isterseniz http://feeds.feedburner.com/mobiletisim_telefonlar adresini kullanabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 12.06.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler