iPhone 8 şematiği internete sızdı

iPhone 8 şematiği internete sızdı

OLED ekranlı yeni telefon projesi uzun süre önce sır olmaktan çıkan Apple, seri üretime başlayacağı yaz sezonu öncesi sızıntılara direnmekte zorluk yaşıyor. Bloomberg gibi medya devleri ve analiz firmalarının belirli aralıklarla üzerine yeni raporlar yazdığı OLED ekranlı iPhone, ilk kez bir şematikte yüzünü gösterdi. Sızıntı güvenilir bir kaynak olan Avustralyalı blogcu Sonny Dickson tarafından gerçekleştirildi.

iPhone 8 ya da iPhone Pro olarak bilinen cihazın ön yüzü tıpkı Galaxy S8 gibi neredeyse tamamen ekranla kaplı olacak. Bu yüzden Touch ID sensörünü ekran altına yerleştirmenin yollarını arayan Apple, ekran altı biyometrik sensör teknolojilerinin yeterli olgunluğa ulaşmamış olması nedeniyle ciddi bir tasarım değişikliğine imza atacak. Sızan şematikte de görüldüğü üzere Touch ID sensörü arka kısımda Apple logosunun altına yerleştirilecek.

iPhone 7'den biraz daha büyük, iPhone 7 Plus'tan ise daha küçük boyutlardaki iPhone 8, ekranın alt kısmındaki özelleştirilmiş bölüm dahil toplam 5,8 inçlik dokunmatik ekran alanına sahip olacak. Cihazın ekran ve Touch ID konumlandırması dışında arka kamera donanımı da değişime uğrayacak. Teknoloji devi, VR sanal gerçeklik odaklı bir düzenleme yaparak arka kameranın iki sensörü ve LED flaşı alt alta sıralayacak. Fakat tüm bu değişikliklerin seri üretim öncesi değişime uğrama ihtimali de göz önünde bulundurulmalı.



Eklenme tarihi: 20.04.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler