iPhone 8 Plus kamera performansında mobil sektörün yeni lideri oldu

iPhone 8 Plus kamera performansında mobil sektörün yeni lideri oldu

Yeni çıkan mobil cihazların kamera performansına dair paylaştığı raporlarla tanınan DxOMark, yeni paylaşımında Apple'nin iPhone 8 telefonlarını inceledi. Hem donanım hem yazılımda ciddi iyileştirmelerle gelen cihazlar mobil sektörün kamera performansında yeni liderleri oldu.

12+12 MP arka kameraya sahip iPhone 8 Plus için piyasadaki en iyi mobil cihaz kamerası değerlendirmesinde bulunan DxOMark, özellikle HDR çekimler, portre modu (bokeh efekti) ve düşük ışık performansındaki artıştan memnun kalmış. Telefonun yenilenen görüntü sinyal işlemcisi ve iyileştirilen kamera yazılımıyla toplam skor 100 üzerinden 94'e ulaşmış. Böylece bir senedir liderliği elinde bulunduran Google Pixel koltuğunu iPhone 8 Plus'a devretti.



iPhone serisinin son birkaç yılda yaşadığı kamera performans değişimini yukarıdaki görselle ortaya koyan görüntüleme sistemleri uzmanı, tek sensörlü arka kameraya sahip iPhone 8 içinse 92 puanı uygun görmüş. iPhone 7 ile kıyaslandığında ciddi bi kamera performans artışı sunduğu belirtilen cihaz, bu skorla Pixel telefonları gibi 90 puanlık Samsung Galaxy S8 dahil diğer tüm Android telefonları geride bırakıyor.

Yakın gelecekte iPhone 8 Plus'ı zirveden indirebilecek performansın Samsung ISOCELL Dual kamera donanımını kullanan Galaxy Note 8 ya da yeni Google Pixel 2 telefonlarından gelmesi bekleniyor. Satışa çıkan Note 8 hakkında raporunu henüz paylaşmayan DxOMark'a rekabeti kızıştıran performans listesiyle ilerleyen dönemde daha büyük görev düşecek.



Eklenme tarihi: 22.09.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler