iPhone 8 için kavisli OLED ve kablosuz şarj özellikleri test ediliyor

iPhone 8 için kavisli OLED ve kablosuz şarj özellikleri test ediliyor

Prototip testlerine başlandığı endüstri kaynakları tarafından doğrulanan iPhone 8 ya da onuncu nesil Apple telefonu, büyük yenilikleri beraberinde getirecek. Henüz ne gibi yeniliklerin cihaza eşlik edeceği netleşmemiş olsa da Wall Street Journal, prototiplerin hangi yeni donanımların test edilmesinde kullanıldığını ortaya çıkardı.

En az 10 farklı prototiple iPhone 8 testlerini sürdürdüğü belirtilen Apple, WSJ'nin isimsiz kaynaklarına göre Sharp ve LG'den 4K Ultra HD gibi mevcut mobil cihaz standartlarının üstünde çözünürlüğe sahip paneller talep etmiş. Firmanın sanal gerçeklik odaklı çalışmaları için bu tür panelleri test etmek istediği tahmin ediliyor. Ancak halen HD, Full HD seviyesinde telefonlar geliştirmekte olan Apple için 4K çözünürlüklü bir cihazın 2017'de piyasaya sürülmesi mümkün görünmüyor.

Test edilen prototiplerden birinde Galaxy S7 edge gibi iki yanından cihaz çerçevesine doğru kavis verilmiş OLED ekran kullanıldığı ifade ediliyor. Samsung ile OLED ekran tedariği için resmen işbirliğine giden ve milyar dolarlık yatırım anlaşması imzaladığı belirtilen Apple, iPhone serisinin 10. yılında kavisli ekrana sahip özel bir model satışa sunabilir.

Kısıtlı tedarik imkanları ve üretim maliyetindeki ciddi artış hasebiyle 4,7, 5,5 inçlik telefonlarında LCD panel kullanmaya devam edeceği düşünülen Apple, kavisli OLED'i medyanın iPhone Pro olarak isimlendirdiği üçüncü bir cihaza entegre edebilir. Yeni panel üçüncü modele özel olsa da prototip çalışmalarının büyük bölümünü oluşturan cam kasa ve kablosuz şarj teknolojisinin tüm modellerde yer alması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 29.11.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler