iPhone 8 ve iPhone X için hızlı şarj desteğinin detayları belli oldu

iPhone 8 ve iPhone X için hızlı şarj desteğinin detayları belli oldu

Dün tanıtımı gerçekleştirilen yeni Apple telefonlarının hızlı şarj desteğine dair detaylar belli oldu. İyi haber; iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X yarım saatte %50 şarj olabilecek. Kötü haberse bu fonksiyondan istifade edebilmek için gerekli ekipmanın kutu içeriğinde bulunmaması.

Yeni iPhone'lerin hızlı şarj edilebilmesi için USB-C portlu şarj aletlerinden biri alınması gerekiyor. Apple Store'de en ucuz 239 liraya satılan bu şarj aletiyle birlikte USB-C'den Lightning portuna bağlantı sağlayan en ucuzu 129 liralık kablo da cihaz sahibi tarafından ek olarak satın alınmalı. Yani ülkemizde yaklaşık 5500 ₺ fiyatla satışa çıkması beklenen iPhone X'in hızlı şarj özelliğini kullanabilmek için yaklaşık 350 lira daha harcamak gerekecek.

Hızlı şarj konusunda Android platformuyla arasındaki farkı kapatmaya çalışan Apple, yeni telefon sahiplerini ek aksesuar satın almaya mecbur bıraksa da teknolojik anlamda ciddi bir güncellemeye imza atmış. Şarj ile alakalı bir diğer yenilik olan kablosuz şarj desteğinin de diğer örneklerinde olduğu gibi ek aksesuar alımı gerektiriyor.



Eklenme tarihi: 13.09.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler