iPhone 8 ve iPhone 8 Plus duyuruldu

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus duyuruldu

Yeni Apple kampüsündeki büyük tanıtım etkinliğinden iPhone ile ilgili ilk detaylar gelmeye başladı. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus adını verdiği yeni telefonlarını tanıtan teknoloji devi, tasarımda ilk kez iPhone 4'te kullandığı hem ön hem arkada cam yüzey konseptini yeniden canlandırmış.

Şimdiye kadar akıllı telefonlarda kullanılmış en dayanıklı camla kaplı olan iPhone 8 ile 8 Plus, en büyük değişikliği çipset ve kamerada gösterecek. 10 nm'lik yeni A11 Bionic yongada sistem çözümü ikisi performans dördü enerji tasarrufu odaklı olmak üzere toplam altı çekirdekli bir işlemciye sahip. GPU tarafından iPhone 7/7 Plus ile kıyaslandığında %30 daha yüksek performans vaat eden çipin geçen seneki telefonların yarısı kadar enerji tüketerek aynı performansı yakalayabildiği belirtiliyor.

Kamera tarafında iPhone 8'de bir, iPhone 8 Plus'ta ise iki 12 MP'lik sensör kullanan Apple, portre modunda büyük yeniliklere imza atmış. Fotoğraf çekimi sırasında arkaplan ışığını isteğe göre ayarlayabilmeyi mümkün kılan yeni telefonlar, düşük ışıktaki çekim performansında çıtayı bir kez daha yukarı taşıyacak. Yeni kameralarla 4K 60fps ve Full HD 240fps video kaydı da mümkün hale gelecek.

IP68 su ve toz geçirmezlik sertifikası, yalnızca Qi standardını kapsayan kablosuz şarj desteği ve iOS 11 işletim sistemine sahip olan iPhone 8 ile 8 Plus 64, 256 GB dahili hafıza seçenekleriyle gelecek. Uzay grisi, gümüş ve altın renklerdeki telefonlar sırasıyla 699 dolar, 799 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sürülecek.



Eklenme tarihi: 12.09.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler