iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın batarya kapasitesi

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın batarya kapasitesi

iPhone 7 hakkında ilk batarya bilgisi temmuzda internete sızmıştı. Geçen hafta resmiyet kazanan telefonların kullanım süresi konusunda iPhone 6s'nin küçük bir farkla önünde olduğunu duyuran Apple, her zaman olduğu gibi donanımsal detaylar bahsetmemişti. Ancak dokuzuncu nesil iPhone'lerin Çin'deki resmi sertifikalanması sonucu merak edilen kapasite bilgisi ortaya çıktı.

iPhone 6s ile 6s Plus telefonlarında sırasıyla 1715 mAh ve 2750 mAh kapasiteli piller kullanan Apple, bu sene 4,7 inçlik iPhone 7'de 1960 mAh, Android'li rakipleri 3500 mAh ve üstü kapasitelere yönelen 5,5 inçlik iPhone 7 Plus modelinde ise 2900 mAh kapasiteli batarya paketleri kullanmış. Özellikle küçük modelde kullanım süresi yönünden yapılan şikayetleri dikkate aldığı görülen firma bu yüzden 6s ve 7 arasında %14 gibi bir fark ortaya çıkaran bu güncellemeyi hayata geçirmiş.

Kapasite artışının kullanım süresine doğrudan yansıtılması mümkün olmasa da iPhone 7 açısından batarya büyük bir güncelleme olarak nitelendirilebilir.



Eklenme tarihi: 13.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler