iPhone 7 ve 7 Plus'ın ilk hafta satışları beklentilerin altında

iPhone 7 ve 7 Plus'ın ilk hafta satışları beklentilerin altında

2014'te yıllardır süregelen mobil cihaz anlayışını bir kenara bırakıp 4,7 ve 5,5 inçlik iki farklı akıllı telefon piyasaya süren Apple, iPhone 6 adını verdiği bu çözümüyle kırılması zor satış rekorlarına imza atmıştı. Ertesi yıl onu takip eden 6s ve 6s Plus da beklentilerin üzerinde satış rakamları elde etmişti. Ancak bu sene ne donanım ne de yazılımda beklenen ölçüde bir değişim gerçekleştirmeyen teknoloji devi, son iki yılla kıyaslandığında ciddi bir ilgi kaybı yaşıyor.

Analiz firması GfK tarafından yayımlanan rapora göre, satışa sunulduğu ilk haftada ABD dışında birçok ülkede iPhone 7'lere selefleri kadar ilgi gösterilmedi. Apple, 5 inç altı kategorisinde rakipsiz bir ürün piyasaya sürse de iPhone 7 Plus'ın bariz donanım üstünlüğü nedeniyle tüketiciler büyük oranda 5,5 inçlik modele talep göstererek tek yönlü bir ilerlemeye neden oldu.

Dünya genelinde ön siparişlerin %30-35'ini simsiyah renk seçeneğinin oluşturduğunu tespit eden KGI ise, Çin'de bu oranın %50'ye kadar çıktığını belirtiyor. Ancak parlak yüzeyli kasanın karmaşık üretim süreci yüzünden %60-70 seviyesinde kalan verim ve simsiyah modellerine tahminlerin üzerindeki ilgi ilk hafta satışlarının düşmesinde büyük rol oynamış.

Galaxy Note 7 satışlarının durdurulduğu bir sonbahar piyasasında büyük avantaj elde eden iPhone 7 Plus, kısa sürede stok tüketse de Apple'nin üçüncü çeyrek rakamlarını kurtarmaya yetecek seviyede bir etki oluşturamamış. Üstelik geçen yıl ilk satış haftasına 12 ülkeyle başlayan iPhone serisi, bu yıl Çin gibi dünyanın en büyük mobil pazarı dahil 28 ülkede tüketiciyle buluştu.



Eklenme tarihi: 26.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler