iPhone 5 çarpışma testleri

iPhone 5 çarpışma testleri

iPhone 5’in satışa sunulması ile özellikleri hakkında daha detaylı bilgi alabilir olduk. Aşağıdaki videolarda çeşitli internet sitelerinin iPhone 5 ile ilgili dayanıklılık testleri bulunuyor.

Ekran ve dokunmatik birleşik
Dokunmatik ekranlı telefonlarda ekran iki katmanlıdır. Bunlardan biri “dokunmatik” olarak adlandırılan parça diğeri ise ekran camıdır. iPhone 5’in ince bir yapıya sahip olabilmesi için Apple, ekran camı ile dokunmatiğini birleştirmiş ve normalde iki katlı olması gerekirken tek katlı yapmıştır. Bu sebeple iPhone diğer telefonlara göre daha ince bir yapıya sahiptir.

Cam kırılsa bile dokunmatik çalışır
Çoğu telefon yere düştüğünde ekran camı kırılsa bile dokunmatiği çalışmaya devam eder. Dokunmayı algılayan parça zarar görmediği sürece herhangi bir sıkıntı olmaz. iPhone 5 kullanıcılarının bu konuya dikkat etmesi gerekir. Ekran camınız kırılırsa dokunmatik ekranın o kısmı büyük ihtimalle çalışmayacaktır.

iPhone 5 çok sağlam
Fakat aşağıdaki videoları da izlediğinizde göreceksiniz ki iPhone 5 düşme testlerinde oldukça başarılı. Çok sağlam bir kasası var ve kasa en önemli parçası olan ekranı çok iyi derecede koruyor. Aynı durum Samsung Galaxy S3 için geçerli değil.







Eklenme tarihi: 24.09.2012
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler