iPad Pro 9.7, 2 GB RAM'li ve hızı düşürülmüş bir A9X çipset kullanıyor

iPad Pro 9.7, 2 GB RAM'li ve hızı düşürülmüş bir A9X çipset kullanıyor

Hafta başında tanıtılan iPad Pro serisinin 9,7 inçlik ikinci modeli, Apple tarafından geliştirilen en güçlü mobil çipset olan Apple A9X ile piyasaya sürülecek. Fakat kasanın altında tüketicilerin kaçırdığı çok önemli değişiklikler yaşanmış. Daha küçük bir alet olması ve ekran çözünürlüğünün daha düşük olması hasebiyle A9X yongasetini elden geçiren Apple, 9,7 inçlik Pro tabletinde hızı düşürülmüş işlemcilere yer vermiş.

Sanal alemde paylaşılan ilk iPad Pro 9.7 testleri, cihazın 2,16 GHz frekans hızında çalışan işlemci ve 2 GB RAM ile donatıldığını gözler önüne serdi. İşlem tarafından düşüş 0,1 GHz seviyesinde olsa da GPU performansının revize edilmiş A9X'te ilk sürüme kıyasla ciddi bir fark oluşturduğunu söylemek gerekiyor.

Imagination Technologies firmasının PowerVR 7XT serisi 12 çekirdekli grafik işlemcisinden gücünü alan orijinal A9X yongada sistem çözümü, muhtemelen 9,7 inçlik iPad Pro'da daha az sayıda çekirdeğe ölçeklendirilmiş veyahut frekansa önemli bir hız düşürme uygulanmış. Ancak eldeki veriler önemli değişikliklere işaret etse de en kesin sonuçların tablet piyasaya sürüldükten sonra ortaya çıkacağını bilmek gerekiyor.



Eklenme tarihi: 23.03.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler