iOS 8.1.1 ve iOS 8.2 için jailbreak çıktı

iOS 8.1.1 ve iOS 8.2 için jailbreak çıktı

Geçen sene merakla beklenen ilk iOS 7 jailbreak aracı, çekişmeli bir sürecin ardından Evad3rs tarafından kullanıma sunulmuştu. Ancak bu jailbreak aracı, cihazı özgürleştirmekle kalmayıp korsan yazılımlarla dolu TaiG uygulama mağazasını da aygıta entegre ediyordu. Çinli TaiG oluşumunun ismi ilk kez iOS güvenlik uzmanının yaptığı bu anlaşma sayesinde duyulmuştu.

Korsan uygulama mağazası dışında jailbreak faaliyetleriyle de yakından ilgilenen TaiG, ilk jailbreak programını yayımlayarak bir yıl aradan sonra tekrar gündeme oturmayı başardı. iOS 8.1.1 ve iOS 8.2 beta sürümlerinde Pangu tarafından kullanılan jailbreak metodunu işlemez hale getiren Apple, ikinci büyük iOS 8 güncellemesi öncesi jailbreak yollarını kapamak istediğini belli etmişti. Fakat yine Çinli bir ekipten gelen son haber, Kaliforniyalı teknoloji devinin jailbreak davasını kolay kapatamayacağını gösterdi.

Tüm iOS 8 versiyonları ve bu işletim sisteminin yüklenebildiği tüm iPhone, iPad, iPod modelleri için kullanılabilen TaiG'ye ait araç, taig.com adresinde Windows için indirilebilir durumda. Erken yayımlandığı düşünülen bu jailbreak yöntemi, muhtemelen stabil iOS 8.2 dağıtılmadan önce Apple tarafından muhakkak engellenmesi için çalışmalarda bulunulacaktır. TaiG'in gelecekteki durumu ne olur birlikte göreceğiz.



Eklenme tarihi: 30.11.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

ömer faruk kaya - 3.12.2014 21:52:00
ıphone 6 da kullanırsak arıza verir m zararları nelerdir usta ?**
Bilal Akgündüz - 4.12.2014 13:37:00
Hiçbir sıkıntı olmaz güvenle kullanabilirsin kardeşim :)
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler