iOS 7'nin genel dağıtımı 10 Eylül'de başlayabilir

iOS 7'nin genel dağıtımı 10 Eylül'de başlayabilir


Son deneme sürümü ve genel dağıtım tarihine ilişkin kasin bir bilgi bulunmayan iOS 7 mobil işletim sistemi, iki hafta kadar önce yayımlanan son güncellemeyle altıncı beta seviyesine yükselmişti. Güvenlik sorunları nedeniyle geliştirici merkezini bir süre kapalı tutmak ve bu nedenle deneme sürümlerini planlanandan daha farklı şekilde dağıtmak zorunda kalan Apple'nin sonraki yazılım yükseltmelerinde nasıl bir yol izleyeceğini kestirmek bir hayli güçleşti. Fakat Owen Williams isimli bir geliştiricinin paylaştığı elektronik posta, meşhur teknoloji şirketinin iOS 7 dağıtım çizelgesindeki son adım için kesin bir tarih vererek tahminlere noktayı koydu.



iOS 7'nin 10 Eylül'de genel dağıtım aşamasına ulaşarak bu versiyonun destek sunduğu iPhone, iPad ve iPod touch modellerine ulaşmaya başlayacağını geliştiriciyle paylaşan posta, sanal yardımcı yazılımları uzmanı ve aynı zamanda Siri'nin ses algılama moturunun da mucidi olan Nuance firmasından geliyor. Önceki iddialar, 10 Eylül'de iPhone 5S ve 5C tanıtımıyla birlikte GM (gold master) sürümünün yayımlanacağına işaret ediyordu. Ancak hatalı bilgilendirmede bulunmasına ihtimal verilmeyen Nuance'den gelen mesaj, açıkça iOS 7 GA (general availability) için 10 Eylül'ü gösteriyor.

Ortaya çıkan yeni bilgiler, eylülün ikinci yarısına kalmadan iOS 7'nin mevcut iPhone, iPad ve iPod touch kullanıcılarıyla buluşacağı yönündeki öngörüleri doğruluyor. 10 Eylül'e iki haftadan kısa süre kala internette yayımlanan bulguların sayısı ise giderek artıyor. Önümüzdeki günlerin bu ekosistem için çok daha hareketli geçeceği aşikar. Platformun büyük yazılım güncellemesi ve yeni cihazları hakkında daha fazla detay için bizi takip edin.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 27.08.2013
Kaynak: Owen Williams

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler