iOS 7'nin beşinci deneme sürümü dağıtılmaya başladı

iOS 7'nin beşinci deneme sürümü dağıtılmaya başladı


Geliştirici merkezinde fark edilen güvenlik açıkları nedeniyle yeni mobil işletim sistemi iOS 7'nin üçüncü deneme sürümünden sonraki dağıtımı yayımlamak için üç hafta bekleyen Apple, son versiyondan bir hafta sonra iOS 7 beta 5'i de geliştiricilerin kullanımına sundu. Yazılımda yeni bir tasarım anlayışına geçildiği için bu deneme sürümlerinde arayüzle ilgili çok sayıda düzenleme dağıtan şirket, beta 5 ile stabil iOS 7 sürümünün dağıtımına bir adım daha yaklaşmış oldu.

11A4449A yapı numarasına sahip iOS 7 beta 5, geliştirici dağıtımlarınının yüklü olduğu uyumlu iPhone, iPad ve iPod touch modellerine 150 megabayt büyüklüğünde bir OTA güncelleme paketiyle sunuluyor. iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, beşinci nesil iPod Touch, iPad 2, iPad 3, iPad mini ve iPad 4 kullanıcılarının yükselebileceği iOS 7 sürümünün son deneme dağıtımına eşlik eden yeniliklere aşağıdan ulaşabilirsiniz.



  • Ayarlar menüsündeki tüm seçeneklerin simgeleri yeni tasarım anlayışına uygun şekilde yenilenmiş.
  • Kontrol Merkezi'ne ekranda herhangi bir uygulama görüntülenirken erişebilme fonksiyonunu kapatabilme seçeneği eklenmiş.
  • Güç düğmesine cihazı kapatmak için basılı tutulduğunda ekrana gelen kapatma eylemini onaylama ekranı değiştirilmiş. Yeni ekrana aşağıdaki videodan göz atabilirsiniz.





  • Mavi arkaplanda beyaz kuş motofi şekilden dizayn edilen eski Twitter simgesi, beyaz arkaplanda mavi kuş olarak yenilenmiş.
  • Görüşme sırasında ekranda görünen düğmelerin logoları çember içerisine alınarak değiştirilmiş.
  • iPhone 5 kullanıcıları artık cihazlarının rengine uygun bir açılış ekranına sahip olacak. Beyaz iPhone 5'te siyah Apple logolu beyaz bir ekran; siyah iPhone 5'te ise, beyaz Apple logosu ve siyah arkaplan görünecek.
  • beta 4'te isim ve soy ismin ilk harfi olarak değiştirilen Mesajlar uygulamasındaki kişi görünümü, iOS 7 beta 5'te sadece isim haline geri çevrilmiş. beta 4'teki görünümü ayarlardan isteğe bağlı olarak atif hale getirmek mümkün.

iOS 7 beta 5'in geliştirici hesabına sahip kullanıcılar için indirme bağlantıları ve tüm yeniliklerine buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Yazar:Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 7.08.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler