iOS 6.0.2 güncellemesi daha çok batarya kullanıyor

iOS 6.0.2 güncellemesi daha çok batarya kullanıyor

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS son güncellemesi ile bazı sorunları çözmeye çalışırken başka bir problem ortaya çıkmaya başladı.

Destek forumuna gönderilen şikayetlerde, iOS 6.0.2 güncellemesini yükleyen kullanıcılar bataryanın daha çabuk bittiği sık sık dile getirildi. Özellikle forumda verilen örneklerde bir günlük kullanıma bakıldığında cihazın eskiden yüzde 25 batarya kullandığı, güncellemeden sonraysa bunun yüzde 90’a çıktığı vurgulanmış.


Diğer bir kullanıcı 3 saat içerisinde bataryanın yüzde 40 azaldığını belirtirken, başka bir iPhone kullanıcısı da eskiden cihazın bir gece boyunca hiç kullanılmadan yüzde 100 lük bir seviyeyi koruduğunu belirtirken, şimdi bu oranın yüzde 91’e düştüğünü paylaşmış.

6.0.2 güncellemesi iPad mini ve iPhone 5’deki WiFi problemlerini çözmek amaçlı geliştirilmişti. Uzmanlar bu güncellemede kopma sorunlarının giderilmesi için cihazların daha çok ağ aradığını ve batarya ömrünün bu yüzden kısaldığını söylerken, Apple tarafından konu ile ilgili henüz herhangi bir açıklama gelmedi.




Eklenme tarihi: 22.12.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler