iOS 14 Tanıtıldı! iOS 14 Uyumlu iPhone Modelleri Hangileri?

iOS 14 Tanıtıldı! iOS 14 Uyumlu iPhone Modelleri Hangileri?

iOS 14 işletim sistemi tanıtıldı! Uzun zamandır beklenen iOS 14 ve uyumlu iPhone modelleri merak ediliyordu. Her sene olduğu gibi bu sene de Apple tarafından düzenlenen WWDC etkinliğinde iOS 14 ve iPadOS 14 görücüye çıktı. Düzenlenen etkinliğinin geçtiğimiz yıllardan farklı olan kısmı ise, Covid-19 salgını sebebiyle online olarak düzenlenmesiydi.

iOS 14'ün özelliklerine bakacak olursak, iPhone kullanıcılarına birçok yenilik ve kolaylık sağlıyor. Kullanıcılar telefonun ana ekranını widget'lar ile özelleştirebilecek. Üstelik widget'ları dilediğiniz saati seçerek, ekranda belirip belirlememesine karar verebileceksiniz.

Bir diğer yeni özellik Picture in Picture (PiP) . Bu özellik sayesinde video izleyen kullanıcılar, farklı bir uygulama kullanacakken mevcut videoyu kapatmak zorunda kalmayacak. Video küçültülüp ekranın bir köşesinde izlemeye devam edilebilecek.

Apple CarPlay ile çok sevilebilecek en önemli özellikler arasında. Bu demek oluyor ki, artık iPhone'unuzu araba anahtarı olarak kullanabileceksiniz. Söz konusu özellik sayesinde arabanızın kapısını açıp, motorunu dahi çalıştırabilirsiniz. Hatta dilerseniz iMessage üzerinden farklı kişilerle de anahtarınızı paylaşabileceksiniz.

Yeni indirdiğiniz programların hepsinin sıra sıra ana ekranda gözükmesinden hoşlanmıyorsanız, bunun için de yeni bir özellik geliyor. İndirdiğiniz tüm uygulamalar kendi ilgili klasörünün içerisine eklenecek.

WhatsApp'tan hatırlayacağınız yeni bir özellik de iOS 14'te yerini aldı. Sık mesajlaştığınız kişileri ekrana sabitleme özelliği iOS 14'te kullanıcılarla buluşuyor.

Siri ise tamamen yenilenmiş bir tasarımla karşınıza çıkıyor. Siri'ye seslendiğiniz zaman, Siri aktif hale geldiğinde ekranınızın tamamını kaplamayacak. Klasik bir bildirim olarak göreceğiniz Siri ile ayrıca artık sesli mesaj da gönderilebİlir.

İşinizi oldukça kolaylaştıracak bir diğer yeni özellik ise, App Clips. Bu özellik sayesinde ihtiyacınız olan bir uygulama varsa ve neyi indireceğinizi bilmiyorsanız, App Clips ile bu dertten kurtulabilirsiniz.

Son olarak yeni yolculuk arkadaşınız Haritalar, 'guides' adında yepyeni bir özelliğe sahip. Gideceğiniz yer hakkında bilgi arıyorsanız guides ile kolaylıkla bu bilgilere erişebileceksiniz.

İOS 14 Ne Zaman Çıkacak?

iOS 14'ün ne zaman kullanıcılarla buluşacağı net olarak belli olmasa da, Eylül ayında kullanıma sunulması bekleniyor.

iOS 14 Destekleyen iPhone Modelleri Hangileri?

iOS 14'ü iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone SE, iPhone 7 ve 7 Plus, iPhone 8 ve 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max ve
iPhone SE 2020 modelleri destekleyecek.



Eklenme tarihi: 25.06.2020

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Tuğba Oral
twitter.com/tugbisss_

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler