iOS 10 güncellemesi ilk günden %15 kullanım oranına ulaştı

iOS 10 güncellemesi ilk günden %15 kullanım oranına ulaştı

Her sene yeni iOS güncellemelerinin kullanım oranı istatistiklerini paylaşan Mixpanel, iOS 10 işletim sistemi yükseltmesi için ilk gün verilerini yayımladı. Bir günde ekosistemin %14,5'lik kısmına nüfuz etmeyi başaran yazılım, son yıllardaki en hızlı başlangıca imza attı.

Apple'nin geçen yılki yazılım güncellemesi iOS 9, ilk gününde %12,3 civarında bir kullanım oranına ulaşabilmişti. Aynı seviyede kalan iOS 8'i de geride bıraktığı bildirilen iOS 10, son iki güncellemeye kıyasla daha fazla görsel yenilik vaat etmesi ve Siri hizmetini üçüncü parti uygulamalara entegre hale getirmesi sebebiyle mevcut cihaz sahiplerinin ilgisini çekmiş olabilir.

Apple tarafından açıklanan 12 Eylül tarihli son verilere göre, firmanın mobil ekosistemi %89 iOS 9 ve %9 iOS 8 kullanım oranına sahip. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde iOS 9 kullanıcılarının yarısından fazlasının iOS 10 tarafına geçmesi bekleniyor. Eğer ilk günkü yükseliş ivmesi devam eder ve beklendiği gibi iPhone 7'ler büyük bir satış başarısına imza atarsa iOS 10 belki de iOS 7'nin 2013'teki güncelleme rekoruna yakın kullanım oranları elde edebilir.



Eklenme tarihi: 15.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler