İnternetten telefon görüşmesi

İnternetten telefon görüşmesi

Microsoft, internet üzerinden telefon konuşmasına olanak sağlayan "VoIP" pazarında pay sahibi olmayı hedefleyen, şirketler için yeni Office yazılımlarının tanıtımını yaptı. "Unified Communications" adı altında toplanan yeni yazılımlar "Office Communication Server 2007" ve "Office Communicator 2007", şirketlere; elektronik mesajlarını, anında mesaj göndermeyi ("Communicator" olarak yeniden adlandırılan Nokia N95 8GBWindows Live Mesenger’ın profesyonel versiyonu), IP üzerinden ses iletmeyi (VoIP) ve interaktif ajanda ile telekonferans seçeneğini bir araya getirme olanağı sağlıyor.

Sesli ve görüntülü konuşma
Microsoft böylece, bu yeni yazılımlarıyla, Skype veya Vonage gibi internet üzerinden telefon konuşması teknolojisinin (VoIP) önde gelen liderleriyle doğrudan rekabete girerken, bunu iş dünyasının karlı pazarından yapmayı hedefliyor. Office yazılımının en önemli yeniliği, normal bir büro telefonu aracılığıyla VoIP teknolojisinden yararlanılması ve sesli ya da görüntülü konferans yapılması olarak görülüyor. Uzmanlar, dünya yazılım devinin ayrıca, şirketleri, hatlarda sorun olması durumunda dahi internet üzerinden ses kalitesini garanti eden Amerikan Avaya ve Cisco, Kanadalı Nortel ve Amerikan-Fransız Alcatel-Lucent şirketlerinin telekom hizmetlerinin yerine, sadece yazılımlara dayalı sistemini kabule ikna etmekte sıkıntı çekeceğini belirtiyorlar.

Mobilize Bilgi
VoIP nedir? (Voice over IP) IP üzerinden ses. IP ağları üzeriden ses iletimini tanımlayan terim. VoIP ses ve verinin aynı ağ altyapısı üzerinden iletimine imkan verir.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.

Haber içerisindeki anlamını bilmediğiniz kelimeleri Mobiletişim Sözlük ile araştırabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 4.11.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler