Intel, iPhone 6C için modem çipi üretecek

Intel, iPhone 6C için modem çipi üretecek

LTE modem piyasasında kızışan rekabete Intel de dahil oldu. Pazardaki Qualcomm hakimiyetini yıkmak için yeni nesil modem çipleri geliştiren Intel, bir süredir Münih'teki bin kişilik özel ekibiyle yeni nesil iPhone'yi hedef alan çalışmalar yürütüyordu. Bugün güvenilir haber kaynağı Fudzilla tarafından ortaya atılan iddiaya göre, yarı iletken devinin çabaları sonuçsuz kalmamış. 2016 baharında piyasaya sürüleceği tahmin edilen iPhone 6C için modem çipi üretmek üzere Apple ile anlaştığı ileri sürülen Intel, tedarikte problem yaşamaması halinde küçük ekranlı yeni Apple telefonunda modemden sorumlu tek üretici olacak.

iPhone 7 ailesini hedeflese de henüz yeni yeni kendini göstermeye başladığı LTE modem pazarında iPhone 6c gibi bir tasarımda rol almak Intel'i fazlasıyla memnun etmiştir. Fakat şuan için hangi Intel modeminin 6c'ye entegre edileceği bilinmiyor. Yine de iPhone 7'ye kıyasla nispeten daha ucuz olması beklenen 6c'nin Intel'in yüksek fiyatlı amiral gemi modemi XMM 7360 yerine çift taşıyıcılı XMM 7260/7262 çözümünü kullanacağı tahmin ediliyor.

Onuncu nesil iPhone modellerinde Qualcomm üretimi LTE çiple yola devam edileceğini büyük ölçüde kesinleştiren bu haber, iPhone 6c iddialarına da yeni bir boyut kazandırmış oldu. Yalnızca analist ve meşhur sızıntı kaynaklarının değil, tedarik zincirindeki isimlerin de iPhone 6c'den bahsettiğini göz önünde bulundurursak, gelecek sene üç telefonlu bir iPhone serisinin bizleri beklediğini söyleyebiliriz.



Eklenme tarihi: 10.12.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler