İnceleme: Apple iPhone için Office uygulaması

İnceleme: Apple iPhone için Office uygulaması


iPad çıktığından beri insanlar tablet bilgisayarlarında ne zaman bir Microsoft Office programı kullanabileceklerini birbirlerine sorup duyuyorlardı. Hatta "Tablet bilgisayarda kullanılabilecek en güzel şey bir Office programı olurdu." diye ekliyorlardı Bugün, iPad için hala bir Microsoft Office programı bulunmuyor; ama iPhone için bir Office programı artık mevcut. Bu Office yazılım paketi için yararlı bir girişim mi yoksa boş bir adım mı yazının ilerleyen kısımlarında hep birlikte göreceğiz.



Dosya Aktarımı nasıl yapılıyor?

PC veya Mac’te bulunan dosyalarınızı iPhone telefonununuza nasıl yükleyorsunuz? Bunu şu yolla gerçekleştiriyorsunuz: Microsoft'un Skydrive bulut depolama servisi. Önce SkyDrive programını cihazonoza indiriyorsunuz ve uygulamanın telefonunuzda belirmesinden sonra dosyalarınızın aktarımına başlıyorsunuz. Aynı işlemi Skydrive hizmetine internet üzerinden bağlanarak da yerine getirebilirsiniz.

Aktarım için iTunes ve Dropbox bulut bilişim servisini kullanmak da mümkün.



Bu uygulamada yazdığınız dosyaları programdan dışarı çıkarmak için iki yol var. Dosyayı yeni bir ad verip SkyDrive a yükleyebilirsiniz ya da bir dostunuza e-mail atarsınız. Ne yazık ki başka bir paylaşma yolunuz bulunmamakta.

Görünüm

Eğer Windows Phone 8/Windows 8 tutkunu biriyseniz bu program size çok uygun gözükecek. Hoş bir uygulama. Yazı fontları gayet hoş ve çok güzel gözüküyor. Ayrıca kullanımı basit ve pratik. Uygulama çok temiz ve derli toplu minimalist bir görünüme sahip.



Dosyaların uyumu

Cep telefonu için yapılmış bu Office programı her türlü programını kullanabilirsiniz. Powerpoint, Excel ve Word gibi programlar. Sanırım burada anahtar kelime."Görünüm" Çünkü bu cep telefonu için yapılmış word programı her türlü word dosyasını açamıyor.

Windows dünyasında tercih edilen Microsoft Word formatı .docx haline geldi. Fakat Mac kullanıcıları için .doc hala oldukça popüler ve bu tip eski tarihli formatları kullandığınızda bir takım sorunlarla karşılaşabiliyor. Eğer Mac bilgisayarınızda Microsoft Office Suite yüklü değilse bu size büyük bir problem yaratıyor.



Neden iPhone için Microsoft Office?

iPad gibi geniş ekranlı bir mobil cihazda Microsoft'un Office yazılım paketini tecrübe etme isteğini anlayabiliriz. Fakat 3.5-4 inçlik iPhone serisi akıllı telefonlarda böyle bir uygulamanın ne kadar işlevsel olabileceğini yukarıdaki ekran görüntüsüne bakarak tahmin edebilirsiniz. Halen iPad için Office sürümünü yayınlamamış olan Microsoft'un iPhone versiyonu maalesef ne geliştirildiği cihaz ailesine uygun durmuş ne de özellikler bazında kullanıcıları tatmin edebilmiş.

Yazar: Ozan Kemal Çullu


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı App Store'dan indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 5.07.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler