
| |
|
İlk Türk cep telefonu üretildi - Haberler |
|
| |
İlk Türk cep telefonu üretildi General Mobile, Türkiye’de cep telefonu üretimine başlıyor. Türkiye distribütörü Gençcell’in girişimiyle Anel Grubu şirketlerinden Aneles’in tesislerinde 3 yılda 3 milyon cep telefonu üretimi planlanıyor.
Telefonlar %10 ucuz olacak
General Mobile'ın cep telefonu fabrikası üretime başladı. Fiyatların ithal edilen ürünlere oranla %10 daha ucuz olacağı belirtiliyor. Örnek olarak DST500 modelinin fiyatı 279 TL'den 249 TL'ye düşecek. Fabrikada bu yıl DST 500, DST 700 ve Fenerbahçe telefonlarını üretilecek. Fabrikanın üretim kapasitesi günde bin telefon. Üretimin yarısını ihraç edilecek.
Yurt dışına gidecek döviz miktarını 19 milyon dolar azalacak
General Mobile'ın üretime başlaması ile yurt dışına gidecek döviz miktarı 15 milyon dolar, (vergilerle birlikte 19 milyon) dolar azalacak. Ayrıca fabrikada görme engelliler için de özel telefon üretilecek. Fabrikada ilk etapta 400 telefon üretilecek.
Eklenme tarihi: 02.11.2009 Kaynak: Mobiletişim | Cep telefonu
Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız
| | | |
| | |
|
Facebook hesabınızla beğenin, yorum yapın |
|
| |
|
| | | |
| |
|