İlk Tizen işletim sistemli telefonlar Exynos işlemci ile geliyor

İlk Tizen işletim sistemli telefonlar Exynos işlemci ile geliyor

MeeGo projesinin rafa kaldırılmasından sonra Intel’in Samsung ortaklığı ile geliştirdiği Tizen işletim sistemi bu sene en çok merak edilen konulardan biri olurken, ilk cihazların çıkmasına az bir zaman kalan şu günlerde yavaş yavaş yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor.

İlk Tizen işletim sistemli telefonların donanım özellikleri merakla beklenirken daha önce yapılan açıklamada üst seviye donanıma sahip olacak cihazlarla ilgili yeni gelen bilgilerse Exynos 4 Cortex A9 tabanlı işlemci ve 720p çözünürlüğünde ekran olacağı yönünde.

Performans olarak iOS’tan daha iyi bir kullanım sunacağı iddia edilen yeni işletim sistemi Tizen’li telefonların ilk örnekleri 2 ve 4 çekirdekli beklenirken, bu iddia ile orantılı olarak donanımı çok üst seviyede tutulmasının gerek olmadığı belirtiliyor.

Samsung tarafından ilk aşamalarda küresel pazar içerisinde nasıl bir rol üsteleneceği merak edilen cihazların, iyi bir satış grafiği ve ekosistemine kavuşmasından sonra ise amiral gemisi modellerle yarışacak donanıma sahip olanlarının da vitrinlerdeki yerini alması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 23.06.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler