İlk SMS 20 yaşında

İlk SMS 20 yaşında

Cep telefonları hayatımıza girdiğinde kabul etmeliyiz ki hayatımızın bu kadar içine gireceğini kimse tahmin etmiyordu. Eskiler acaba nasıl haberleşiyorlardı sorusu sorulmaya başladığından beri nasıl bir bağlılık içine girdiğimiz ortada. İşte bu günlerde atılan ilk kısa mesaj 20. Yaşını kutluyor.


Geliştirme sürecinde ise 30 yıl gibi bir süreyi geride bırakan SMS teknolojisinin ilk mesajı 3 Aralık 1992 tarihinde atıldı. Günümüzdeki mobil anlık konuşma uygulamalarının da atası olan SMS’in ilk mesajında “Merry Christmas” yazıyordu. 1984 yılında üzerinde çalışılmaya başlayan teknolojinin Fransız ve Alman GSM şirketlerinin ortak çalışması olarak Friedhelm Hillebrand ve Bernard Ghillebaert isimli mühendisler tarafından geliştirildi. İlk mesajı gönderen Neil Papworth alıcı ise Richard Jarvis’ti.

Günümüzde yılda ortalama 8 trilyon SMS atılıyor. Mobil anlık yazışma uygulamaları nedeniyle eski popülerliğini yitirse de, hayatımızın birçok anında kullandığımız SMS’i hiç unutmayacağımız kesin. İyi ki doğdun SMS.



Eklenme tarihi: 3.12.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler