İlk 3G servisi: PandaCam

İlk 3G servisi: PandaCam

3G ile ilgili ülkemizde hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Kıbrıs’ın bizden önce 3G teknolojisine geçtiğini söylemiştik. İşte burada kullanılan ilk 3G servisi PandaCam. Bu servis Türkiye’de de kullanılacak. Ücretlendirme konusunda Kıbrıs’taki fiyatlar biraz pahalı. Ülkemizde bu teknolojiyi kullanmak daha ucuz olacak.

HTC Touch ProPandaCam nedir?
PandaCam, görüntü aktarabilen ve aynı zamanda karşılıklı ses iletişimi sağlayan bir kameradır. Bu iletişimi 3G üzerinden yapmaktadır. PandaCam kamerasını, izlemek istediğiniz mekana yerleştirerek, istediğiniz her an cep telefonunuzdan kamerayı arayarak, ortamı izleyebilirsiniz.

Nerelerde kullanılıyor?
Örnek olarak iş yerinize veya evinize bu kamerayı yerleştirebilir, günün her anında iş yerinizi veya evinizi, operatörünüzün kapsama alanı içerisinde bulunan her yerden takip edebilirsiniz. Çalışan insanlar içinde bu kamera iyi bir çözümdür. Evdeki çocuğunuzu kontrol etmek için kullanabilirsiniz.

Özellikleri nelerdir?
PandaCam kamerası çok yönlü hareket özelliği bulunan bir kameradır. 3G destekli cep telefonunuzdan, kameraya doğru başlattığınız görüntülü arama sonrasında, telefonunuzun yön tuşlarını kullanarak kamerayı istediğiniz yöne doğru çevirebilirsiniz. İsterseniz yakınlaştırma da yapabilirsiniz. Sesinizi kameranın bulunduğu ortama iletebilirsiniz.

Ücretlendirme nasıl?
KKTCell’de 3G görüşme ücretleri biraz yüksek. Zaten normal tariflerdeki ücretlendirmeler, Türkiye’deki tarifelere oranla 3 kat daha fazla. PandaCam kamerasının ücreti 300 TL. Bu kameraya yönelik yaptığınız aramalarda kendi tarifeniz üzerinden normal bir arama olarak ücretlendiriliyor. Standart tarifede bu ücret dakikası 8 kontör.



Eklenme tarihi: 17.01.2009
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler