Huawei ve ZTE 5G Ar-Ge çalışmaları için bir milyar dolar harcayacak

Huawei ve ZTE 5G Ar-Ge çalışmaları için bir milyar dolar harcayacak

Ay başında 5G teknoloji gereksinimlerini belirlemek üzere Güney Kore hükümeti ve Koreli şirketlerin ITU ile istişarede bulunması sonrası piyasada yaşanan hareketlenmeden Çinli şirketler de nasibini aldı. Ericsson'u geride bırakarak dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı sağlayıcısı olan Huawei ve bir diğer Çinli ekipman tedarikçisi ZTE, 5G için çalışmalarına hız veriyor.

Digitimes'in haberine göre, Vodafone ve Deutsche Telekom ile işbirliğine giden Huawei'nin 5G ar-ge bütçesi 600 milyon dolar. Japonya pazarına yönelik özel bir 5G öncesi teknoloji için dev holding SoftBank'ın yanında yer alan ZTE ise yaklaşık 332 milyon dolarlık bir bütçe belirlemiş. Çin'de ayrıca Endüstri ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı tarafından oluşturulan özel çalışma kolu, 5G teknoloji geliştirme ve standart belirleme sürecinde ülkeyi temsil edecek.

5G için ilk somut adımları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından sonra atan Türkiye'nin geç de olsa doğru bir karar aldığını görüyoruz. Bu konuya büyük ehemmiyet gösteren Turkcell, ASELSAN ile imzaladığı ilk işbirliği anlaşmasından sonra Ericsson'la da mutabakata vardığı açıklanmıştı. Bakalım önceki nesil iletişim teknolojilerinde gelişmeleri seyretmekle yetinen ülkemizin 5G'ye gösterdiği yoğun çaba nasıl sonuçlar doğuracak.



Eklenme tarihi: 14.07.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler