Huawei, panel tedariğinde daha uygun fiyatlı Samsung'a yöneliyor

Huawei, panel tedariğinde daha uygun fiyatlı Samsung'a yöneliyor

2015'te mobil sektörün en hızlı büyüyen üreticilerinden biri olan Huawei, gelecek yıl için tedarik zincirinde büyük bir değişime gidiyor. Rekabetçi fiyat stratejisini sürdürmek ve orta-üst seviye telefonlarda maliyeti düşürmek için daha uygun fiyatlar vaat eden bir tedarikçi arayan pazarın en büyük üçüncü üreticisi, endüstri kaynaklarına göre Samsung ile anlaşmaya varmış.

Önceki dönemlerde panellerini Japan Display'dan alan tecrübeli haberleşme şirketi, panel siparişlerinin büyük bölümünü JDI'dan Samsung Display firmasına kaydırmaya karar vermiş. Daha uygun fiyatlarla Huawei'nin ayağına giden Samsung'un sadece LCD değil, OLED panel tedariği için de Huawei'yi yanına çektiği tahmin ediliyor.

Akıllı telefon satışlarında lideri olduğu Çin pazarına sırtını dayamak istemeyen Huawei, memleketinde büyümesi duran pazarın durgun görünümünü sürdürmesi nedeniyle küresel piyasada payını artırmaya odaklanacak. Bunu ucuz üst seviye telefonlarla başarmayı planlayan Shenzhen merkezli üreticinin panel tedarikçiliğini ise Samsung yapacak.



Eklenme tarihi: 23.11.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler