Huawei, kendi mobil işletim sistemi üzerinde çalışmaya başladı

Huawei, kendi mobil işletim sistemi üzerinde çalışmaya başladı

Beş yıl içerisinde akıllı telefon pazarında lider olmanın hesaplarını yapan Huawei, kendi yongada sistem çözümünü üreterek donanım özgürlük sağlamasından sonra büyük bir yükseliş göstermişti. Rekabetçi teknoloji piyasasında firmaların en büyük kozu olan şirket içerisinde geliştirilmiş donanım ve yazılım çözümleri, Huawei'nin liderliğe giden yoldaki yegane yardımcısı olacak. Firma yetkililerinin yaptığı açıklamalarda da buna işaret edilirken bugün ortaya çıkan bir iddia, Huawei'nin sonraki hamlesini işleme koyduğunu ileri sürdü.

Geçen yıl Apple'de tasarım üzerine çalışmalarda bulunan Abigail Brody'yi bünyesine katarak bu sene sonunda piyasaya süreceği Emotion UI 5.0 Android kullanıcı arayüzü üzerinde çalışan ekibine lider yapan Shenzhen merkezli teknoloji devi, The Information'un şirket içerisindeki kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre kendi işletim sistemi için de kolları sıvamış. Uzak Doğu'da şimdilik Kirin OS olarak isimlendirilen Huawei'nin kendi mobil işletim sistemi, söylentiye göre Nokia'nın MeeGO ve diğer işletim sistemi projelerinde görev alan eski çalışanlarını kapsayan İskandinavya merkezli bir ekip tarafından geliştiriliyor.

EUI 5.0 ile iOS'a daha yakın bir arayüz değişimi öngören kaynak, Huawei'nin gelecekte Samsung gibi mobil operasyonlarını Google ekosistemine mecbur bırakacak bir düzenden çekindiği için kendi işletim sistemini geliştirmeyi hedeflediğini belirtiyor. İddiaların ne kadar doğru olduğunu yakın zamanda öğrenmemiz epeyi güç. Ancak Huawei gibi yüksek potansiyele sahip bir üreticinin kendi işletim sistemi üzerinde çalışmalar yapması gayet makul bir fikir gibi görünüyor.



Eklenme tarihi: 23.06.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler