Huawei kendi işletim sistemi için çalışıyor

Huawei kendi işletim sistemi için çalışıyor

iOS ve Android’in mobil dünyadaki liderliği gün geçtikçe artarken, yeni mobil işletim sistemleri de akıllı telefonlarda kendine hatırı sayılır bir yer bulmak için çaba gösteriyor. Geçtiğimiz sene Nokia ile kullanım oranı artan Windows Phone, bu sene akıllı telefonlarda görmeyi beklediğimiz Tizen, RIM’ın son hamlesi BlackBerry 10, özgür yazılımın göz bebeklerinin mobil versiyonları Ubuntu, Firefox gibi işletim sistemlerinin yanında mobil teknoloji devleri artık kendi işletim sistemleri için çalışmalara yavaş yavaş başlıyor.


Çinli iletişim ve elektronik firması Huawei de yaptığı açıklamayla kendi işletim sistemleri için kaynak ayırmaya başladıklarını belirtti. Huawei CEO’su Wan Biao açıklamada bunu dile getirirken neden olarak ise şu an da çalıştıkları şirketlerin ileride işletim sistemlerini kendilerine saklamak isteyebileceklerine değindi.

2013 cihazlarla beraber işletim sistemleri açısından da oldukça bereketli bir yıl olacak gibi duruyor. Özellikle iOS ve Android’in gelşim sürecinde yavaşlayan mobil dünyanın bu yönü, artık bu işletim sistemlerinin olgunlaşmasıyla yeni bir şeylerle karşımıza çıkmak istiyor. Apple’ın ve Google’ın bu gelişmeler karşısında nasıl adımlar atacağını şimdilik kestirmek zor, fakat işin yazılımsal kısmında işler daha çok kızışacak. Kullanıcıların performans ve çeşitliliğe olan merak düşünülürse mobil dünyadaki firmaların da işi baya bir zor görünüyor.



Eklenme tarihi: 12.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler