Huawei, beş dakikada %50 şarj sağlayan teknolojisini tanıttı

Huawei, beş dakikada %50 şarj sağlayan teknolojisini tanıttı

Bu yıl 56.sı düzenlenen Japonya'daki Batarya Sempozyumu önceki gün sona erdi. Teknoloji dünyasına etki edecek yeni nesil batarya teknolojilerinin sergilendiği etkinlikte Huawei de Watt Lab adını verdiği ar-ge ekibiyle kendi keşiflerini endüstriye tanıttı. Sıradan çözümlere kıyasla 10 kat daha hızlı şarj olabilen yeni piliyle dikkatleri üzerine çeken Çinli şirket, böylece mobil sektörün sabırsızlıkla beklediği yeni nesil pil teknolojilerine katkı sağlayan firmalar arasına ismini yazdırmış oldu.

Aşağıdaki test videosu yer alan Huawei'nin yeni nesil 3000 mAh pili, beş dakika içerisinde %50 şarja ulaşabiliyor. Bataryanın anot kısmına eklenen yeni bir materyal sayesinde enerji yoğunluğunu etkilemeden şarj hızını on kata kadar artırmayı başaran üretici, sergilenen pilin yoğun test faaliyetlerinden sonra gün yüzüne çıkarıldığını da ekliyor. Huawei'nin ikinci sunumunda ise 600 mAh kapasiteli bir pilin iki dakika içerisinde %68 şarj seviyesine ulaştığı görülüyor.

Yapısı gereği pillerde teknoloji değişimlerine pek sık rastlamıyoruz. Ancak günümüzde mobil cihazların mevcut teknolojilerle tüketicileri memnun edemeği aşikar. Yeni pil teknolojilerine giden yolda hızlı şarj imkanlarını seferber eden mobil sektör, kaçınılmaz değişime doğru ümit veren haberlerle tüketicileri sevindiriyor. Prototip aşamasındaki bu teknolojiler ne zaman raflarda yerini alır bilinmez.



Eklenme tarihi: 14.11.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler