Huawei, yeni telefonunda kavisli AMOLED ekran kullanmayı planlıyor

Huawei, yeni telefonunda kavisli AMOLED ekran kullanmayı planlıyor

Haziranda esnek OLED üretimi gerçekleştirecek yeni fabrikasını faaliyete sokan Samsung artık son teknoloji ekranlarında tedarik sıkıntısı çekmiyor. Yüksek hacimde üretim yapabilecek konuma gelen Koreli teknoloji devi, esnek OLED panellerini müşterilerine de satmaya başladı. Bunun ilk örneği yakında resmiyet kazanması beklenen Blackberry Venice olacak.

Çin'den gelen son haberlere göre, Samsung'un plastik tabanlı OLED ekran teknolojisinden faydalanacak tek şirket BlackBerry olmayacak. Sina Weibo üzerinden paylaşımda bulunan bir kaynak, Samsung'un Huawei ile de işbirliğine gideceğini ileri sürdü. 2016 ilk yarısında satışa çıkacak Huawei'nin amiral gemi sıfatlı telefonu, iddiaya göre 2K çözünürlüklü esnek bir OLED panele sahip olacak.

Aylık üç milyon üretim hacmine sahip olacağı bildirilen bu isimsiz Huawei telefonu, büyük ihtimalle Shenzhen merkezli şirketin Ascend serisi yeni tepe modeli olacak. Kavisli Super AMOLED ekranı sayesinde bölgedeki diğer isimlere ait ürünlerden sıyrılması beklenen esnek ekranlı telefon, Samsung'un büyük öneme sahip donanım tedariği gücü ve yenilikçi teknolojileriyle bir kez daha mobil endüstriyi etkisi altına almayı başardığını gösteriyor. Yalnızca Huawei ve BlackBerry değil, yakın gelecekte daha birçok ismin esnek ekran kullanımı için Samsung'un kapısını çalacağını tahmin etmek pek de zor değil.



Eklenme tarihi: 8.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler