Huawei akıllı telefon satışlarında 3. sıraya yükseldi

Huawei akıllı telefon satışlarında 3. sıraya yükseldi

Akıllı telefon ve cep telefonu satışları söz konusu olduğu zaman akla gelen ilk firmalar Apple, Samsung ve Nokia olurken artık bu pazar içindeki rekabette farklı firmaların isimleri de sık sık geçmeye başladı.

İlk iki sırayı domine eden firmalardan Samsung son çeyrekte sattığı 63.7 milyon akıllı telefonla birinci sırada yer alırken, Apple 47.8 milyon telefonlar ikinci sırada. Pazar payının yarısını ele geçiren bu iki markayı ise uzmanlar tarafından sürpriz olarak nitelendirilen Huawei izliyor.


Son zamanlarda çıkardığı akıllı telefon modelleri ile isminden sık sık söz ettiren firma, 10.8 milyon akıllı telefon satarak üçüncü sıraya yükseliyor. Huawei’yi 9.8 milyon akıllı telefon satışı ile Sony izlerken ZTE son çeyrekte sattığı 9.5 milyon telefon ile beşinci sırada yer alıyor.


Akıllı telefon pazarında yaşanan bu rekabet önümüzdeki dönemde şüphesiz ki daha da artacak. Yeni çıkan modeller ve gelişen teknolojiler bakalım bu sırayı nasıl etkileyecek. Samsung ve Apple’ın ilk iki sıradan inmesi şimdilik zor gibi gözükse de diğer firmaların yeri nasıl şekillenecek bekleyip göreceğiz.



Eklenme tarihi: 28.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler