Huawei, bu sene 200 milyondan fazla akıllı telefon sattı

Huawei, bu sene 200 milyondan fazla akıllı telefon sattı

2018'de teknoloji dünyasının en çok konuşulan isimlerinden biri olan Huawei, son bir yılda ciddi krizlerle karşı karşıya kaldı. Çin devleti için casusluk yapmakla suçlanan, lideri olduğu haberleşme ekipmanları piyasasında birçok ülkeden çekilmeye zorlanan, CFO'su tutuklanıp İran ambargosunu delmekle suçlanan şirket, yeni yıla önemli bir dönüm noktasıyla veda ediyor. Huawei, akıllı telefon piyasasında ilk kez 200 milyon satış barajını aştı.

Huawei'nin tüketici elektroniği departmanına CEO'luk yapan Richard Yu, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamayla 200 milyondan fazla akıllı telefon sattıklarını müjdeledi. Bu rakamlarla küresel akıllı telefon piyasasında ikinci sıraya oturması beklenen firma, sekiz ayda 16 milyon P20, iki ayda 5 milyon Mate 20, 65 milyon da Nova serisi akıllı telefon satmayı başarmış.

200 milyonluk satış başarısını kutlamak üzere Mate 20 Pro ve Nova 4'ün özel sürümlerini üretecek olan Shenzhen merkezli teknoloji devi, 1 Ocak'ta bu cihazları tüketiciyle buluşturmuş olacak.



Eklenme tarihi: 25.12.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler