HTC Zara'nın ilk basın görseli ortaya çıktı

HTC Zara'nın ilk basın görseli ortaya çıktı


Teknoloji medyasının güvenilir kaynaklarından Evan Blass, mobil cihaz sızıntılarını bir süredir evleaks takma adıyla sosyal paylaşım ağları üzerinden gerçekleştiriyor. HTC sızıntılarıyla ünlenen emektar editör, son dönemde Tayvanlı üreticinin küresel çevrimiçi iletişimlerden sorumlu üst düzey yöneticisi Jeff Gordon ile arasındaki polemikle gündemde.

Geçtiğimiz günlerde One Max olarak bilinen HTC'nin tablet telefonuna ait tamamlanmamış bir görsel paylaşan evleaks, Jeff Gordon'un fotoğrafın One Max'a ait olduğu iddialarını yalanlamasıyla dikkatleri üzerinde toplamıştı. Bugün Desire ve One serisi modellerin tasarım anlayışını bir araya getiren Zara kod adlı başka bir HTC telefonunun ilk basın görüntüsü yayımlandı. Evan Blass, bu görsele kendi adresi yerine HTC yöneticisine ait Twitter hesabının bağlantısı yerleştirerek polemiğe yeni bir boyut kazandırdı.

Evleaks, Haziran'da kimliğini alenen ilan ettiği röportajında, HTC dahil bazı firmaların CEO'ları ile sık sık görüştüğünü beyan etmiş. Bu açıklamaların ardından üreticilerin bilerek gerçekleştirdiği sızıntılara aracılık yapmakla itham edilen sosyal medya fenomeni, son sızıntısıyla bu iddiaların aksini ispat etmeye çalıştığı tahmin ediliyor.

Zara'ya dair çok sayıda teknik bilgi ve bir de ilk resmi görüntüyü takipçilerinin beğenisine sunan kaynağa göre bu telefon; 4.5 inç büyüklüğünde qHD (960 x 540 piksel) Super LCD2 ekran, 1.2 GHz çift çekirdekli Krait işlemci, Adreno 305 GPU'ya sahip Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8930 yonga, 1 GB sistem belleği, 8 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 8 MP ana kamera, Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemi, yeni HTC Sense 5.5 kullanıcı arayüzü ve 2.100 mAh'lik bir güç ünitesini beraberinde getirecek.

En erken ekimde piyasaya sürülecek Zara, kökleri Android ekosisteminin ilk yıllarındaki HTC modellerine dayanan Desire ve halihazırda satışta olan cihazlar arasındaki en beğenilen kasaya sahip One'nin birleşiminden doğmuş. Polikarbonat arka kısım, BoomSound hoparlörler, metalik görünümlü ön yüz ve yeni HTC Sense arayüzüyle Zara'nın giriş-orta seviyede önemli işler başarması bekleniyor.




Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 20.08.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler