HTC Nexus 9 internete sızdı

HTC Nexus 9 internete sızdı

Nexus markasını taşıyan ilk Google telefonu Nexus One, HTC tarafından üretilmişti. Herhangi bir satış başarısı elde edemese de tasarımıyla döneminin en çarpıcı modelleri arasında yer alan cihaz, aynı zamanda HTC tarafından üretilen son Google donanımı oldu. 2010'dan beri Nexus hayranları, Tayvanlı üreticinin yeni bir çözüm üretmesi için Google'nin peşini bırakmıyordu. Nihayet bu yıl, yeniden tablet pazarına girmeyi planlayan HTC'nin eski ortağıyla yeniden masaya oturduğu ortaya çıktı.

Volantis kod adlı bir tablet bilgisayar hazırladıkları ileri sürülen ikilinin yeni ürünü, AndroidPolice sitesi tarafından internete sızdırıldı. Hakkında çok sayıda detayın yanı sıra henüz tamamlanmamış bir basın görseli de sızdırılan tablet, büyük olasılıkla Nexus 9 olarak adlandırılacak. Cihazın yayımlanan teknik özellikleri şöyle;

- 226,3 x 151,9 x 7,9 ölçüler, 418 gram ağırlık (LTE verisyonu 427 gr)
- 8,9 inçlik 2048 x 1440 piksel 4:3 en-boy oranına sahip ekran
- Boşluksuz alüminyum kaplamaya sahip kasa
- Logan kod adlı 64-bit NVIDIA Tegra K1 çipset
- 2 GB RAM, 16/32 GB dahili hafıza
- Ön yüze entegre çift hoparlör
- OIS destekli 8 MP kamera, 3 MP ön kamera



Tablet sektöründe yeniden yükselmek isteyen NVIDIA'nın yeni nesil 64-bit Tegra K1 yongasından gücünü alacak olan Nexus 9, tıpkı HTC One telefonları gibi alüminyum kasa ve ön yüze entegre çift hoparlörle donatılacak. Donanımı itibarıyla şimdiye kadarki en lüks Nexus tableti olacağı anlaşılan HTC üretimi yeni Nexus'un 4:3 en-boy oranlı bir ekranı yapısında barındıracak olması da oldukça dikkat çekici.

2014'ün ilk aylarından beri çeşitli kaynaklardan Volantis hakkında bilgi aldıklarını ifade eden iddianın sahibi AndroidPolice, yukarıdaki görüntüyü haberine delil olarak sundu. Yıl sonuna doğru L- kod adlı Android 5.0'ın mevcut olacağı Nexus 9, 399$ seviyesinden başlayan fiyatlarla Google Play Store üzerinden tüketicilerin beğenisine sunulacak.



Eklenme tarihi: 21.06.2014
Kaynak: AndroidPolice

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler